Eşimin Actıgı tek taraflı bosanma davasında ilk celseye katılmadım 2 ci celse geliyor sartlara göre nasıl sonuclanıcagını merak ediyorum...
[B]Daha Öncede benzer bi konu acmıstım cvpları yeterli bulmadım tekrar sormak istiyorum...
Eşimle 2 yıldır evliyiz ama aynı eve hic cıkmadık o ailesi ile kaldı ben ise üniversite egitimimi tamamlamak üzere okula gittim
suan okulumun bitmesine 10 gün var ama eşim 1 ay önce tek taraflı bosanma davası actı sebeb olarak şiddetli gecimsizlik oldugunu
onu dövdügümü küfürler ettigimi ve benden hic birsekilde bişey talep etmedigini sadece bosanmak istedigini belirtmis.Eşim ilk
durusmaya cıktı ve durusmaya ben katılmadım hakim sadece verdigi dilekceyi okuyup 20 gün icinde 2 sahit getirmesini istemis
durusmayı 12 temmuza atmıs. Ben ne olursa olsun polis zoruda olsa bir sekilde kurtulup 2 ci durusmayada katılmıyacam sahitler
dinlenecek fakat büyük ihtimalle yalancı sahitler olacak cünkü küfür vb seyler yapmadım ben onu dövmedimde ki darp raporuda yok
yinede hakim sahitlere inanıp bende katılmadıgım icin ve aynı evde zaten kalmadıgımız ve birseyde talep etmedigi icin bosanma kararı
cıkarabilirmi yada davanın akışı nasıl olur acaba lütfen ayrıntılı bir acıklama getirirseniz sevinirim...(davaya katılmamamın
kişisel sebebi mahkemede bosanmak istemedigimi söyledigimde aramızın daha kötü olacagı en azından katılmadıgımda dava bir sekilde uzarsa
belki eşimin fikri degişir zamanla diye bir umut olacak içimde o yüzden katılmak istemiyorum...) Yardımlarınız icin şimdiden Tskr ederim..
Cevap: Eşimin Actıgı tek taraflı bosanma davasında ilk celseye katılmadım 2 ci celse geliyor sartlara göre nasıl sonuclanıcagını merak ediyo
davaya katılmadan da dava görülür. Davaya katılmamanız karşı tarafın lehine ve sizin aleyhinize olur unutmayın. Boşanmak istemiyorsanız zaten dava uzun sürer. Davanın bir an önce bitmesi ve boşanmanız için anlaşmalı boşanma olması lazım. Siz karşı çıkarsanız çekişlmeli olur. Siz iki tane sağlam şahit bulun ve iddalarınızı savunun
Cevap: Eşimin Actıgı tek taraflı bosanma davasında ilk celseye katılmadım 2 ci celse geliyor sartlara göre nasıl sonuclanıcagını merak ediyo
Alıntı:
fnish rumuzlu üyeden alıntı
davaya katılmadan da dava görülür. Davaya katılmamanız karşı tarafın lehine ve sizin aleyhinize olur unutmayın. Boşanmak istemiyorsanız zaten dava uzun sürer. Davanın bir an önce bitmesi ve boşanmanız için anlaşmalı boşanma olması lazım. Siz karşı çıkarsanız çekişlmeli olur. Siz iki tane sağlam şahit bulun ve iddalarınızı savunun
Anlıyorum ben mahkemeye hic katılmayı düsünmüyorum sahitler diyecekler dövdü küfür etti vs hic gecinemiyorlar bende katılmıyacam eşim biseyde talep etmiyor aynı evdede degiliz hic cıkmadık o yüzden bosanma cıkarmı diye merak ediyorum beni etkisiz eleman olarak görün sizce nasıl bir yol izlerler hakim be karısırsam eşim daha cok sinirlenecek bosanmak istemememe ama en azıdan dava ne kadar uzarsa yumusama sansı var o yüzden katılmamalıyım aksi taktirde cekismeye falan girerse zaten devam etmez bizim sadece dava uzar hep bu olur anlatabildimmi :(