15 yıl 3600 gün hakkıyla alınacak tazminatı hesaplama hakkında 1 küçük soru
Merhabalar,
Bu konu altında birçok yazıyı okumama rağmen tam olarak cevabını bulamadığım bir sorunum var.
8 Ekim 2004 işe giriş tarihim ve 01 Temmuz 2011 tarihinde bu hakkımı (15 yıl ve 3600 günü dolduruyorum) kullanarak işten ayrılırsam,
Tazminatım 6 yıl olarak mı hesaplanır yoksa 6 yıl 9 ay olarak mı?
Yardımlarınız sayesinde 3 ay daha çalışıp,çalışmama kararımı vereceğim.
Not:Biliyorum ki cevabı verilmiş sorulara tekrar cevap vermek sıkıcı oluyor,en azından cevaben bir link bile verebilirseniz ben okurum.
Saygılar..
Cevap: 15 yıl 3600 gün hakkıyla alınacak tazminatı hesaplama hakkında 1 küçük soru
15 Yılı doldurduğunuz tarihte Enson çalıştığınız işyerinde çalıştığınız süre kadar tazminat talep edebilirsiniz.
Cevap: 15 yıl 3600 gün hakkıyla alınacak tazminatı hesaplama hakkında 1 küçük soru
Alıntı:
McQuen rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Bu konu altında birçok yazıyı okumama rağmen tam olarak cevabını bulamadığım bir sorunum var.
8 Ekim 2004 işe giriş tarihim ve 01 Temmuz 2011 tarihinde bu hakkımı (15 yıl ve 3600 günü dolduruyorum) kullanarak işten ayrılırsam,
Tazminatım 6 yıl olarak mı hesaplanır yoksa 6 yıl 9 ay olarak mı?
Yardımlarınız sayesinde 3 ay daha çalışıp,çalışmama kararımı vereceğim.
Not:Biliyorum ki cevabı verilmiş sorulara tekrar cevap vermek sıkıcı oluyor,en azından cevaben bir link bile verebilirseniz ben okurum.
Saygılar..
1 Temmuz 2011 tarihinde 2457 günlük kıdem tazminatına hak kazanırsınız. :)
Kıdem tazminatı hesabı günlük olarak hesaplanır ve ödenir.
Aldığınız giydirilmiş brüt ücret / 365gün = günlük kıdem tazminatınız
Günlük kıdem tazminatı X o işyerinde çalışma gün sayınız= kıdem tazminatınız olur ve bu rakamdan damga vergisi kesilir.
Teşekkür ederim Sayın Kırcalı,
Vermiş olduğunuz cevap son derece bilgilendirici ve tatminkardı.
Sayenizde hem 3 ay daha beklemek zorunda kalmayacağımı hemde tazminatımı kendim hesaplayabileceğimi öğrenmiş oluyorum.
Öğrenmek istediğim diğer bir konu ise; 2011 senesinin yıllık izin hakkım olan 3 haftasının (1 Temmuz'da ayrıldığım varsayılırsa)ne kadarına hak kazanmış bulunuyorum ve hak kazandığım günlerin ücretini de alabilir miyim? (2010 senesinden de 2 hafta alacağım var)
Saygılar
İyi Çalışmalar
Alıntı:
McQuen rumuzlu üyeden alıntı
2011 senesinin yıllık izin hakkım olan 3 haftasının (1 Temmuz'da ayrıldığım varsayılırsa)ne kadarına hak kazanmış bulunuyorum ve hak kazandığım günlerin ücretini de alabilir miyim? (2010 senesinden de 2 hafta alacağım var)
Saygılar
İyi Çalışmalar
2011 ekim 8inden önce ayrılmış olacağınızdan düşündüğünüz kısmi bir izin hakkı yok. ( 7 ekimde de ayrılmış olsaydınız, 2011 yılına ait izin hakkını kazanamayacaktınız)
İzin ücreti olarak 2010 yılından kalan sürenin ücretini alabilirsiniz sadece.
Haber kötü olsa da bilmemekten daha iyidir.