Cevap: Hırsızlıkla suçlanıyorum
Siz sürekli olarak suçu inkar edin. Ama sizin suçsuzluğunu kanıtlayan nokta şurası olacaktır, o saatte orada olmadığınızı, yani o atm'de olmadığınızı ispat edebileceğiniz bir yer ve saire varsa onu kullanın.
Mesela, o gün o saatte bir internet kafedesinizdir veya güvenlik kamerası olan bir yerden geçmişsinizdir veya mobese kameralarının olduğu bir yerdesinizdir. Veya bir başka şey olmuştur. Mesela o sırada msnde arkadaşınızla konuşuyorsunuzdur veya başka bir şey illa ki vardır, suçsuzluğunuza delalet edecek. Misal tam o saatlerde iddaa oynamışsınızdır kupon yanınızdadır üzerinde oynadığınız tarih vardır. Yani şu şartlar altında sizi suçlayamazlar, ama suçsuzluğunuzu ispat etmeniz için ise biraz mantıki düşünmenizi tavsiye ederim.
Peki şu şartlarda ilk mahkememde tutuklama kararı çıkma ihtimali var mı?
peki, kredi kartinin sifresini biliyor musunuz?
Tabiki biiyorum, yani sonucta ona ait olan kartlar ve benimle sifresini paylasmadi veya soylemedi
nasil yani anladim.. adamin kredi kartinin sifresini biliyorsunuz, size o soylemedi, paylasmadi, o zaman nasil biliyorsunuz sifreyi..
Ozur diliyorum Yanlis yazmisim "tabiki bilmiyorum" demek istedim.
Önemli ve kritik nokta şu
İddia eden iddiasını ispatla mükelleftir.Siz birşeyi yapmadığınızı ispat etmek zorunda değilsiniz onlar yaptığınızı ispatlamalı ve bununda tek yolu maddi delil ve tanıktır.Şayet iddia makamı ve şikayetçi kişi ispat edebilecek kanıta sahipse yani ispatlarsa o zaman size bu ispat araçlarını çürütmek düşer.
Genel kaide şudur 'şüpheden sanık yararlanır' e siz zaten ben yapmadım diyorsanız ve eminseniz o halde zaten ispatı olanaksızdır.