Tebligat gelmeden gbt işlenir mi ?
Merhabalar,
Bundan tam 6 ay önce ( yılbaşında ) 3 arkadaş ilk defa ot denen maddeden kullanalım dedik. Nasıl alınır, nereden bulunur bilmediğimizden içen bir arkadaştan rica ettik. Bu arkadaşın da bir arkadaşı ona alıyormuş ona verdik parayı.
Aradan 2 gün geçti ve bizim arkadaştan haber geldi. Bize alacak çocuk yakalanmış diye. Bu çocuğu karakola aldılar, çocuk ifadesini verdi telefonunu falan dinlemeye aldık demişlerdi. Ben de bu çocuğa 1-2 mesaj atmıştım parayı götüreceğim zaman.
Çocuk mahkemeye çıktı falan içicilikten yargılandı. aradan 4 ay geçti ve bizim arkadaşın okuluna polis gitmiş ( yakalanan çocukla bizim arkadaş aynı okuldalar ) polis okul yönetimine bizim arkadaşı izlediğini, telefonunu dinlediklerini falan söylemişler.
Bu olayın ucu bana dokunur mu ? Çünkü hem yakalanan çocuğa 1-2 mesaj attım, hem arkadaşıma mesaj atmıştım. Uyuşturucu maddeyi hiç kullanmadım bile bize gelirken yakalanmış zaten çocuk. Bizim adımızı falan da vermemiş, zaten vermiş olsa 6 ay içinde polis evden alırdı heralde.
Ben herhangi bir mahkemeye çıkmadan ya da tebligat almadan gbt'me bir şey işlenmiş olamaz değil mi ?
Cevap: Tebligat gelmeden gbt işlenir mi ?
100 kişi bakmış 1 kişi cevap vermemiş yardım lütfen.
sen içici olarak görülürsün en fazla o bulundurmak ve temin etmekten yargılanacak, ki senin de ifaden orada da böyle geçerse arkadaşın ceza evine girecek ona göre ifade vermen gerekiyor
GBT'den kastınız sabıka ise yargılama yapılıp kesin karar verilmeden sabıkanıza işlenmez. Yok eğer gerçekten polisçe tutulan gbt'yi kastediyorsanız mahkeme size ulaşamaz ise yakalama kararı yollar emniyete onlar da gbt'kaydınıza işlerler. Teknik takibe takılıp polis tarafından göz altına alınırsanız gene gbt'nize bu suçtan göz altına alındığınıza dair kayıt düşülür.
Polis bana ulaşamaz diye bir şey olacağını sanmıyorum aranma emrim olsa 6 ayda evime gelirlerdi heralde reşit değilim zaten daha evimi bulamama gibi imkanları yok.
Peki yukarıda anlattığıma göre 6 ay geçti bana ucu dokunur mu bunun ? yaptığım hiç bir şey yok benim içmedik bile alan çocuk yakalandı sadece. ondan sonra hiç mesaj bile atmadım falan çocuğa. 6 ay geçti kesin bir şey olsa olurdu derdim de bu benim arkadaşın okuluna neden gittiler polisler ? hoş benim arkadaşla yakalanan çok yakın arkadaştılar ailesi falan görüşüyodu sürekli mesajlaşıyolardı o çocukla yakalandıktan sonra bile. birlikte yakalanan çocuk ailesine söylemiş belki onlar polise söylemiştir ve polis ondan okula gitmiş olabilir mi ? 2 aydır o okuluna gittikleri arkadaşımla polis hiç bir türlü bir şey falan dememiş.
ucu bana dokunur mu lütfen bir cevap verin