Tek Taraflı Sözleşme Feshi Hakkında
İyi akşamlar;
Bir firma ile 3 yıllık Sözleşme ile %50 ortaklı 6 adet kiosk (jetonlu) bilgisayar aldım. bu bilgisayarların gelirleri ile benim giderlerimi karşılaştırdığımda şuan hiç karım olmadığı gibi zarar ediyorum. yaptığımız sözleşme benim tek taraflı feshimde kalan sürede karşı tarafın muhtemel kazancını ödememi öngörüyor (dilerseniz sözleşmeyi ekliyebilirim) Dükkan Eşimin üzerine şirketle sözleşmeyi benim üzerime yaptık. ben sözleşmeyi fes edebilirmiyim, edersem sözleşmede yazan maddelerden canım yanarmı
Cevap: Tek Taraflı Sözleşme Feshi Hakkında
Alıntı:
bunyaminuzel rumuzlu üyeden alıntı
İyi akşamlar;
...
ben sözleşmeyi fes edebilirmiyim, edersem sözleşmede yazan maddelerden canım yanarmı
Evet.........
Sözleşme Nedir : İki kişinin birbirine söz vermesidir.Merhaba Bünyamin bey,ayni sorunla bende karşilaştim ve sözleşmemi avukatima okuttuktan sonra jetonlu bilgisayarlarin sahibini arayip derhal bilgisayarlarin kaldirilmasini talep ettim.
Taraflardan biri sözleşmeyi tek taraflı feshettiğinde, diğer tarafın bu nedenle uğradığı zararı tazmin sorumluluğu vardır. Ancak sözleşmeyi eklemeniz daha sağlıklı bilgi verilmesi için gereklidir. (Eğer buraya ekleyecekseniz lütfen kişi ve firma bilgilerini gizleyiniz.)