-
Öğretmene yardım
Öncelikle herkese sonsuz saygı ve sevgiler. Ben Eskişehir'de ikamet eden bir öğretmenim. Evsahibim ile ilgili sıkıntımı sizlerle paylaşmak ve yanıt almak istedim.Yaklaşık 3 saattir forumdaki konuları okudum ama benim konuyla ilgili net bir cevap bulamadım.
Sorum ve sıkıntımı kısaca anlatayım;
Bu ay sonunda kira sözleşmem sona erecek, 1 aydır ev arıyorum çok şükür bir ev bulduk. Ama o eve giriş tarihim Ağustos ayı olacak. Yani ben şu an oturduğum evde kontrat bittikten sonraki 1 ay daha kalmak zorundayım. Ev sahibim ısrarla bu ay sonunda evi boşaltmamı istiyor yeni kiracı bulamamaktan korkuyor.
Velhasıl kelam şimdi benim ne yapmam gerekiyor.
Şimdiden teşekkürler.Esen kalın
-
Cevap: Öğretmene yardım
Cevap verecek bir arkadaş yok mu acaba?
-
Cevap: Öğretmene yardım
a- Kira kontratınızın bittiği tarihte evi tahliye edip, evsahibine anahtarı teslim etmek
b- Kontratınızın süresi bitmesine rağmen oturmaya devam edip, kira kontratınızın 1 yıl için otomatik olarak yeniden yenilenmesini sağlayıp, daha sonra erken tahliye ederek evsahibinin kiraya veremediği ayların kirasını ödemek zorunda kalmak.
Yasal olarak, sözleşmenizin bitim tarihinde tahliye etmemeniz durumunda kira sözleşmeniz aynı şartlarla 1 yıl için tekrarlanmış olur, bundan sonra erken tahliye ederseniz de ev sahibinin dava açarak evin boşta kaldığı sürenin kirasını talep hakkı doğar.