-
Yönetim planı
merhaba
1- genel kurul karar alırsa, sitenin yönetim planı, yönetim kurulu tarafından hazırlanabilir mi?
2- başka bir sitemizde, yönetim kurulu bşk.yardımcısı ve üyesi istifa etti, başkan yalnız kaldı, olaganüstü genel kurul toplayacağız,
a-bu toplantıda salt çoğunluk aranır mı,
b-yeter sayı %50'nin 1 fazlası, yeter sayı toplanamazsa ne olur, hiçbir karar alamaz mıyız?
şimdiden teşekkür ederim
-
Cevap: yönetim planı
1-) Yönetim planını yönetim kurulu hazırlayabilir, lakin bunu hazırladıktan sonra genel kurulda oylamaya sunulması ve toplam üye sayısının beşte dördünün kabul yeter oyu ile onaylanması şarttır.
2-) kanunda burası gayet açık.
Kat mülkiyeti kanunu
Madde 30 - "Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla, karar verir. Yeter sayı sağlanamadığı için ilk toplantı yapılamazsa kararlar en geç bir hafta, içerisinde yapılacak ikinci toplantıya katılanların, oy çoğunluğuyla verilir."
-
Cevap: yönetim planı
1. Döküntü rumuzlu üyeye katılıyorum.
2. Genel kurulda, yönetim ve denetim kurulları için yedek üye seçimi de yapılmalıdır. Yönetim kurulu seçimi için genel kurul toplanacaksa, mutlaka salt çoğunluk sağlamalı ve katılanların oy çokluğuyla karar verilmelidir. Bu mümkün olmaz da sonraki hafta yapılacak olan toplantıya, salt çoğunluk olmaksızın, katılanların alacağı kararla seçim yapılırsa yok hükmünde sayılır ve karar iptal davası açılabilir. Yönetim ve denetim kurulu seçimleri, yönetim planı oylaması, proje değişikliği gibi konular için KMK' de saklı hak ve hükümler vardır.