Araba kirasını alamıyor ve kişilere ulaşamıyorum.
Merhaba,
Ben aracımı 12.02.11 tarihinde 600tl bedel ile kiraya verdim. Fakat bu şahıslardan yalnızca 300 lira kira parası alabildim, sürekli oyalandım ve şu an da hiçbir şekil de ulaşamıyorum. İlk ay da araç ile kaza yapıldığını bu nedenle sigortadan para almak istediklerini söylediler ve ben onlara sigortadan para alabileceklerine dair vekalet çıkartıp İstanbul a gönderdim.
Ben bu kişilerden aracımı geri almak istiyorum. Fakat nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.
Kira sözleşmesin de bir madde de;
Sözleşme süresi 1 yıl olarak geçiyor ve şöyle diyor,
Sözleşmenin uzatılması, ya da kısaltılması, sözleşmenin iptal hakkı kiraya verene aittir. İş bu sözleşmeden doğacak herhangi bir anlaşmazlık durumun da T.C İstanbul Mahkemelerinin yetkili olduğunu taraflar kabul etmiştir.
Ve başka bir madde de şöyle diyor;
Kiracı ile kiralayan arasında ki anlaşmazlık İstanbul Mahkemeleri ve İcra dairelerinde Türk Hukukuna göre çözümlenecektir.
Benim ne yapmam gerekiyor?
Yardımcı olursanız sevinirim..
Saygılar,
Yasemin Turan.
Cevap: Araba kirasını alamıyor ve kişilere ulaşamıyorum.
Alıntı:
Yasemin Turan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ben aracımı 12.02.11 tarihinde 600tl bedel ile kiraya verdim. Fakat bu şahıslardan yalnızca 300 lira kira parası alabildim, sürekli oyalandım ve şu an da hiçbir şekil de ulaşamıyorum. İlk ay da araç ile kaza yapıldığını bu nedenle sigortadan para almak istediklerini söylediler ve ben onlara sigortadan para alabileceklerine dair vekalet çıkartıp İstanbul a gönderdim.
Ben bu kişilerden aracımı geri almak istiyorum. Fakat nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.
Kira sözleşmesin de bir madde de;
Sözleşme süresi 1 yıl olarak geçiyor ve şöyle diyor,
Sözleşmenin uzatılması, ya da kısaltılması, sözleşmenin iptal hakkı kiraya verene aittir. İş bu sözleşmeden doğacak herhangi bir anlaşmazlık durumun da T.C İstanbul Mahkemelerinin yetkili olduğunu taraflar kabul etmiştir.
Ve başka bir madde de şöyle diyor;
Kiracı ile kiralayan arasında ki anlaşmazlık İstanbul Mahkemeleri ve İcra dairelerinde Türk Hukukuna göre çözümlenecektir.
Benim ne yapmam gerekiyor?
Yardımcı olursanız sevinirim..
Saygılar,
Yasemin Turan.
Sözleşmeyi iptal ederek kişilerin son bildiğiniz adresine en kısa zamanda noter kanalı ile ihtarname çekiniz.
Sözleşmeyi tek taraflı ve haklı sebeplere (para alamamanız) dayanarak fashettiğiniz ve ihtarnameniz yanıtsız kalacağından bunu kişilere yolladığınız kabul edilecek ve yasal süre sonunda aracınız hakkında emniyete elinizde belgeler ile birlikte kayıp ihbarında bulununuz ve aracınız ilk trafik çevirmesinde yahut asayiş kontrolünde kolluk tarafından bağlanacak ve kişilerden alınacak ayrıca kişiler hakkında dava açılacaktır.
Ayrıca aracınız kolluk (polis/jandarma) otoparkına çekildikten sonra size (ruhsat sahibine) ulaşılarak bilgi verilecektir.
Böylelikle hem aracınıza kavuşacaksınız hemde kişileri polis/jandarma nezaretinde alıkoydurmuş ve ulaşmış olacaksınız.
Zaten ruhsata kayıtlı telefon numaralarınızdan kolluk size anında ulaşacak siz kişilerden şikayetçi olduğunuzu bildirdiğiniz takdirde haklarında işlem yapacaktır.
Yasal süre sonun da demişsiniz. Benim ihtarnameye süre koydurmam gerekiyor mu? Çünkü ben geçtiğimiz günler de notere gittiğim de süre koyamayız demişlerdi. Yani ihtarnameyi çektikten ne kadar sonra Emniyete gitmeliyim?
Bu arada yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Alıntı:
Yasemin Turan rumuzlu üyeden alıntı
Yasal süre sonun da demişsiniz. Benim ihtarnameye süre koydurmam gerekiyor mu? Çünkü ben geçtiğimiz günler de notere gittiğim de süre koyamayız demişlerdi. Yani ihtarnameyi çektikten ne kadar sonra Emniyete gitmeliyim?
Bu arada yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Süre zaten 7 gündür.
İhtarname kişilere ulaşmadığı zaman sizin adresinize geri dönecektir.
İhtarname size döndükten sonra aracınız için kolluğa kayıp bildirisinde bulunabilirsiniz.Ayrıca savcılığa dilekçe ile başvuruda bulunarak suç duyurusunda bulunabilirsiniz.