Anlaşmalı Boşanma Sonrası Anlaşmanın İptali
Aşağıda birkaç madde ile vereceğim sorularıma cevap yazarak yardımcı olursanız sevinirim.
Geçen yıl eski eşim ailesinin etkisi altında boşanma davası açtı.Davada hakkımda yalan beyanlarda bulundu. Bu beyanlar doğru değildi ve hem benim hemde 1.5 yaşındaki oğlumun kişilik haklarını zedelediği için ve bir ay sonrada askere gideceğim için gelecek açısından anlaşmalı boşanmaya razı oldum ve aylık 275 YTL ve yasal kesintisi ile 285 YTL ödüyorum.
1. Kısa dönem askerlik yaptım ve maaşım kesildi bu sürede nafaka borcum devam edermi. Ederse nasıl ödeme yapmam gerekir
2. Maaşım kesildiği ve oda çalıştığı için benim nafaka talebim olabilirmi?
3. 850'ye yakın maaş alıp 285'ini nafaka ödüyorum. Yakında üfe'ye endeksli artışda var ve benim yeni bir hayat kurmam için kalan para benim için yeterli olmamakla birlikte katkı nafakası ödediğim için bir çocuğunda (-ki 2 yaşına girmedi) yaklaşık aylık 500 masrafı olmayacağına göre bu miktarın düşülmesi mümkünmüdür.
4. Bana boşanma davası açtığında verdiği dilekçelerin tamamının yalan olduğunu ve doğruları gösterir kendi sesinden kayıtlı elimde kaset'i mevcut. Davada bunu kullanmadım ama hala üzerime gelmeye ve telefonla beni kışkırtıp taciz etmeye devam ediyor. Hakaret yok. Eğer işleri ilerletirse bu ses kaydını mahkemede delil olarak kullanabilirmiyim.
Saygılarımla.