Yaş Küçültme Kemik Testi İle
Merhabalar,
Ben 6.5 aylık iken doğdum, yani erken doğum. Bu yüzden nüfusumda 1992 yazıyor ama 9 aylık iken doğmuş olsaydım 1993 yazıcaktı. Yani aslında 1993 doğumluyum.
Futbolcu olduğum için bu bir yaş gerçekten futbol hayatımı çok etkiliyor. Hastane doğumluyum. Dilekçe yazdırıp dava açmamı söylediler ama bir türlü dilekçeyi düzgünce yazıcak birini bulamadım. Kemik testi ile yaşımı küçültmem mümkün mü? Gerçekten vereceğiniz cevaplar benim için çok önemli. Umarım yapabileceğim birşeyler vardır..
Saygılarımla
Cevap: Yaş Küçültme Kemik Testi İle
Merhabalar,
Öncelikle hukuki gerekçenizi pek sağlıklı bulmadığımı ifade etmeliyim. Benim en küçük kardeşim de normalde doğması gereken zamandan 5 gün sonra doğmuş. Daha doğrusu doğmaya niyetli olmadığı doktor tarafından anlaşılınca sezaryen doğumla dünyaya geldi. Aklım bir an için oraya gitti, aslında o da 5 gün önce doğması gerekiyordu ama doğmadı. :))
Hukuki gerekçenizi bir tarafa bırakacak olursak, hastanede doğmuş olmanız da söz konusuyken yaşınızı nasıl küçülecek bana pek mantıklı gelmedi, zira 1993 doğumlu değilsiniz, kişi ana rahminden ne zaman dünyaya gelirse o zaman doğmuş olur. 1993 doğumlu olma ihtimaliniz vardı ama olmadı. Hukuk olmayan ihtimalle ilgilenmez. Tek şansınız, 6,5 aylık doğmuş olmanız sebebiyle, fiziksel ve psikolojik olarak sizden yaş ve biyolojik olarak daha gelişmiş bir akran çevresiyle okumanın, büyümenin sizin için büyük bir zorluk(handikap) oluşturduğunu, bu sebepten dolayı bundan sonraki yaşamızında kendinize fizyolojik ve psikolojik olarak akran grubu olan 1993lerle vakit geçirmek adına yaşınızın küçültmekte faydanız olduğunu söyleyebilirsiniz. Kemik incelemesiyle de olumlu cevap alırsınız. Ama dediğim gibi bu pek alışılmış bir durum değil. Ayrıca futbolcular için gerçekten de bir yaş çok önemlidir. Mesleğinizin futbolculuk olduğunu ve kemik yaşı olarak spor yaparken dezavantajını yaşadığınızı da bahsedebilirsiniz.
Ama bir avukattan azıcık bir hukuki yardım almanız daha sağlıklı olacaktır.
Cevap: Yaş Küçültme Kemik Testi İle
Sizin davanızın hukuki dayanağı olmadığı gibi kabul edilmesi de pek olası görünmüyor.