Resmi nikahlı olmayan eşin , dul aylığı alması
lütfen tamamen okuyunuz....
bir kadın 1989 da evleniyor imam nikahlı olarak 7 sene sonra 1996 da eşi ölüyor evlendigi günden itibaren eşinin resmi nikahlı olan eşi ile aynı ortamda yaşamak zorunda kalıyor. evi olmadıgı için kocasının evinde resmi nikahlı eşi ile 2009 senesine kadar yaşıyorlar 2010 senesinde kocanın yurt dışında ve türkiyede emekli olma şansı oldugu ortaya çıkıyor ve sigortadan emekli oluyor resmi nikahlı olan...imam nikahlı olan geldigi günden beri resmi nikahlı olan vede yaşlı olan eşine hizmet ediyor ve buna resmi esin çocukları da şahitlik yapıyor... imam nikahlı eşden 1 tane erkek çocugu var 21 yaşında...
BU DURUMDA
KADIN MİRAS DEMİYORUM MAAŞ HAKKINDAN NEKADAR FAYDALANIR YADA FAYDALANIRMI ERKEK ÇOCUK EVLİ VE BAGKUR LU OLDUGU İÇİN FAYDALANAMIYOR...
BAZEN DUYUYORUZ BU ŞEKİLDE OLUP DA KAZANAN O YÜZDEN SİZLERE DANIŞIYORUM BU İŞİ YAPARIM YADA OLUR ŞÖLE OLUR DİYEBİLECEK BİR KİŞİ VARSA MESAJ ATSIN GÖRÜŞELİM ANLAŞALIM
İLGİLENEN TÜM ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM....
Cevap: önemli bi maduriyet yardım lütfen...
Duyduğunuz şey asılsızdır.Hukuk sistemimiz sadece resmi nikahlı eşe bazı haklar tayin edilir. Dini nikahlı eş bu noktada bir hakka sahip değildir. Duyduklarınıza itibar etmemenizi tavsiye ederim.