Dolandırıldım. Mağduriyetimi nasıl gidermeliyim?
sa öncelikle bu konuya cevap veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ben dün akşam saatlerinde evime gelen seyyar satıcıdan iki adet ürün aldım ve ertesi gün araştırdığım zaman ürünlerin gerçek fiyatı aldığımdan neredeyse 10 katı az imiş. Ürünleri alırken sadece sözleşme imzaladım. senet imzalamadım. Sözleşmede söyle yazıyordu alınan ürünler 7 gün içinde iade edilebilir diye bende ertesi gün iade etmek için adamları aradım iade kabul etmediklerini söylediler. Adres felan istedim vermediler. Biz bir aya kalmaz geliriz o zaman alırız dediler . O zamanda iade edebilme hakkım ortadan kalkıyor. Ben şimdi ne yapmalıyım adres yok iade edebileceğim. Ürünler toplam 500 tl benden para talep edebilirlermi. yADA ben bu dolandırıcıları mahkemeye nasıl verebilirim. Elimde adres felan yok sadece tel. no var. Acep telefonla konuşup iade etmek istediğimi ve adres vermediklerini ses kaydı yapsam onlar icraa ya başvururlarsa bende buna karşın bir delil olarak kullanabilirmiyim.
Cevap: Dolandırıldım. Mağduriyetimi nasıl gidermeliyim?
Sözleşmenizde ne yazıyor. orada sözleşmede karşı taraf kim olarak görünüyor?
İstanbul ticaret odasından karşı tarafın kaydını sorgulattınız mı? http://www.ito.org.tr/wps/portal/bil...&initView=true
Şu an için önemli olan 7 günlük süreyi geçirmeden cayma hakkınızı kullandığınızı (belgeleyebileceğiniz bir şekilde) karşı tarafa bildirmeniz.
öncelikle teşekkür ederim :) bu hataya babam düşmüş kardeşim. Sözleşmede sadece 7 gün içerisinde iade aklında kalmış heralde bir onu söylüyor. adamın ismini adresini bilmiyoruz onun için hiç bir işlem de yapamıyoruz. Sadece telefon numarası var ondada adam saçma sapan konuşuyor adres isim vermiyor...
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
Şu an için önemli olan 7 günlük süreyi geçirmeden cayma hakkınızı kullandığınızı (belgeleyebileceğiniz bir şekilde) karşı tarafa bildirmeniz.
karşı tarafın ismi ve adresi elimde olmadan bunu nasıl yapabilirim başka bir fikrin var mı kardeşim....:(
sözleşmede karşı tarafın ismi yazmıyor mu? yada fatura vb. herhengibir şey mevcut değil mi?