-
Taahhüdü ihlal
Değerli hukukçular Taahhüt ile ilgili bir sorum olacak konuyu aşağıya özetliyorum: taahhüt şu şekilde aynen yazmam gerekiyor ki soruma ona göre cevap vermeniz daha kolay olur.
Yukarıda ilgi numarası yazılı dosyadaki borcun tamamını ferileri ile birlikte kabul ediyorum.
İş bu borcumu aşağıda belirttiğim şekilde ödemeyi kabul ve taahhüt ediyorum. Taahhüdün hukuki ve cezai tüm sorumluğunu biliyor ve kabul ediyorum.
1) İş bu dilekçem tarihi itibari ile 12.350 tl baliğ olmuş borcumu 15.04.2010 den başlamak ve bu tarihten itibaren ödenmek üzere 15.03.2012 e kadar her ayın 15 inde aylık 500 tl ödemeyi kendi hür iradem ve rızam ile kayıtsız şartsız ve hukuki ve cezai tüm sorumluluklarını bilerek vbe kabul ederek ödemeyi kabul ve taahhüt ediyorum.
2) Borcun diğer ferileri ile birlikte ve tamamını ve bakiye kalanı olan 350 tl yi de 15.04.2012 yılında ödemeyi kendi hür iradem ve rızam ile kayıtsız şartsız ve hukuki cezai tüm sorumluklarını bilerek ve kabul ederek ödemeyi kabul ve taahhüt ediyorum.
3) İş bu taahhüdüm neticesinde ödeme planına göre aylık taksitlerden birini veyahut bir kaçını ödemediğim takdirde alacaklının muhtariyetinin dosya borcunun faiz ve ferileri ile birlikte tamamını tahsil edeceğini de kabul ve taahhüt ediyor. buna ilişkin dava ve şikayet haklarından vazgeçiyorum.
4) ayrıca yukarıda yazılı madde mucibince aylık ödemelerden birisi ödenmediği takdirde maaşımda bulunan diğer haciz ve sıralamalara bakılmaksızın iş bu hacizlerden arta kalan maaşımın 500 tl lik kısmının tazminat ve hak edişlerimin ise tamamının iş bu dosyaya şamil olmak kaydıyla haczine ve kesinti yapılmasına kendi hür iradem ve rızam ile kabul ve muvafakat ediyorum.
5) Yukarıda 4. madde de muvafakat etmiş olduğum maaş haczi ve tazminat hak ve alacaklarıma ilişkin haciz işlemi baki kalmak kaydıyla alacaklı taraf muvafakat etmesi halinde ilgili kesintinin tarafıma ödenmesi taahhüde uyulmadığı takdirde alacaklı tarafın talebi ve yukarıdaki muvafakatlarım gereğince kesinti yapılmasını da kendi hür iradem ve rızam ile kabul ve taahhüt ediyorum.
Şimdi değerli hukukçular sormak istediğim şu : Bu taahhüt geçerli bir taahhütmüdür. ödenmesi gereken miktarların her ay için ayrı ayrı belirtilmesi gerekmekte midir? borcun tamamını ferileri ile birlikte derken ferilerin ne ve ne kadar olduğu yazılması gerekir mi?
yine 2. maddede belirtilen borcun diğer ferileri ile birlikte tamamını ve kalan miktarı dediğimizde şu kadarı faiz şu kadarı dosya masrafı şu kadarı ana paradan kalan vb. gibi bir şekilde yazılması gerekir mi?
Bu taahhütü verdiğimde halen memur olarak çalışmaya devam ediyordum ancak bir ay önce emekli oldum.emekli maaşımdan bu taahhüdü öne sürerek muvafakatı var diyerek icra kesintisi yapılabilir mi? yapılırsa iptal ettirme şansım var mı?
Kısacası bu taahhüt geçerli bir taahhüt mü? eğer değilse bunu nasıl iptal ettiririm . cevabınızı için şimdiden teşekkürler
-
Cevap: Taahhütüü ihlal
Bu taahhüdü nerede imzaladınız?
-
Cevap: Taahhütüü ihlal
Alacaklı tarafından bu şekilde doldurulup tarafıma faks çekildi ve bende bu şekilde doldurup imzalayıp bulunduğum yerdeki icra müdürlüğü kanalı ile dosyanın bulunduğu yerdeki icra müdürlüğüne gönderdim