Merhaba,
Öncelikle tüm avukat arkadaşlara iyi çalışmalar dilerim. Forumda benzer konulara baktım ancak soruma kesin olarak bir yanıt bulamadığım için bu konuyu açıyorum.
Annem 2008 yılında kirasını ödeyemediği için başka bir eve taşındı. Ev sahibi elinde senet olmamasına karşın icra davası açmış. SSK'dan emekli, emekli maaşlarına haciz konulamaz diye biliyorum. Yaklaşık 2 senedir maaşın 1/4'ü bu davaya kesiliyor. Önceleri annem borcun ödenmesinden yana olduğu için bu konuda hiçbir yasal harekette bulunmamış ancak borç 1.500 TL olmasına karşın bugüne kadar 3.792 TL kesinti yapılmış. Bu kesinti halen devam ediyor ve yasal harekette bulunulmadığı sürece de ortadan kalkacak gibi görünmüyor. Ayrıca ev sahibi iki dava açmış, bugüne kadar kesilen miktar davaların sadece birine kesilmiş.
1- Bu haczin kaldırılması için nereye, ne şekilde başvurulmalı?
2- Maaşa bundan böyle başka haciz konulamaması için ne şekilde bir yol izlenmeli?
3- Annemin tanıdığı bir stajyer arkadaş haczin kaldırılmasının yanı sıra bugüne kadar kesilen paranın da geri alınabileceğini söylemiş. Bu mümkün müdür, mümkünse nasıldır?
Cevap ve harcanan zaman için şimdiden teşekkür ederim.