İcra yolu ile nafaka tazminat ödemesi?
Merhabalar;
2010 yılında sonuçlanmış boşanma davama istinaden öngörülmüş 6.500.-tl manevi tazminat için icraya verildim.
İcra sonucu evimdeki eşyalar haciz edilerek götürüldü; borcumu ödemeye gittiğimde karşıma çıkan sonuç 6.500 den daha fazla idi, yani 2010 yılından taaa bugune kadar olan NAFAKA da icraya dahil edilmişti?
1- Açılan icra dosyası 6.500 imiş fakat şimdi kapatmaya gittiğimde ogünden bugune kadar olan nakafa borcuda dahil edilmiş? böyle bir hakları varmıdır?
2- Borcumun hepsini ödeyecek durumum yok 4/3 nü ödesem mallarımın hacizini kaldırmaya yeterli olurmu?
Vereceğiniz bilgiler şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Icra yolu ile nafaka tazminat ödemesi?
Boşanma sonucunda mahkeme nafakaya hükmetmiş ve siz bunları ödememişseniz, ödemediğiniz nafakayı icra ile alma hakları var.
sn. hmirmak;
Tamam ödemediğim nafakayı veya tazminatı haciz yolu ile alabalir, bunun için 2010 yılında icraya başvurulmuş zaten demişler şukadar tazminat artı bukadar nafaka diye icra dosyası 2010 yılında açılmış,
Ama asıl olan ozaman açılmış nafaka için şimdi haciz yapılıyor burasıda tamam.
Benim asıl sormak istediğim 2010 yılında açılmış icra dosyası 6.500 tl nafaka+tazminat.
Ben şuan ödemek istediğimde birde o günden bugüne kadar olan nafakayı dahil ediyorlar? böyle bir hakları gerçekten varmı? bunun için yeni bir icra dosyası açmaları gerekmezmi?
İyi Günler.
Nafaka konuları, açılmış bir icra dosyası üzerinden devam eder. Her seferinde yeniden dosya açılmaz.