Askerden muaf olanın tekrar muayene olabilmesi
Merhaba. TSK Sağlık Yönetmeliği'nde "Askerliğe Elverişli Değildir" kararlı rapor alan yedek subay adayı veya yedek subaylar, gerektiğinde Millî Savunma Bakanlığı tarafından yeniden muayeneye sevk edilir ve alacakları raporlara göre işlem görürler." şeklinde bir madde var. Bu gerek görüldüğünde demek ne demek acaba? Kişi rahatsızlığının ortadan kalktığını kanıtlarsa ve askere gitmek isterse askere alınabilir mi ? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Askerden muaf olanın tekrar muayene olabilmesi
Kendi sorumu kendim yanıtlayayım. Bu konuda bilgi edinmek isteyenlerin işine yarar belki. Öncelikle şunu söyleyeyim askerlik şubesine gidip sordum bu maddeyi ama hiçkimsenin hatta bu elverişli değildir raporlarıyla ilgilenen kişi bile bilmiyor. Milli Savunma Bakanlığı'nı aradım en son. Elverişli değildir raporu olmasına rağmen daha sonradan iyileşen kişilerin, hastaneye sevk edilmek istiyorlarsa eğer, kendilerine dilekçeyle başvurmaları gerektiğini, hatta daha önce böyle olayların yaşandığını ve bu kişilerin hastaneye sevkinin yapıldığını söyledi telefonda konuştuğum kişi. Fakat hastenede tekrar muayene olduktan sonra askere alınmışlar mı alınmamışlar mı bunu bilmediğini dile getirdi. Sonuç olarak milli savunma bakanlığına böyle bir dilekçe yazılırsa ve kişinin isteği uygun bulunursa böyle bir hakkımız varmış.