Disipliin cezasına itiraz kabul edilince eski soruşturmaya devam edilebilir mi?
Öğretim görevlisi olarak bana dekanlık tarafından disiplin kurulunda alınan karara dayalı verilen uyarı cezasına bir üst disiplin amirine (rektöre) cezanın kaldırılması için başvurdum. Rektörlük te dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için dekanlığa göndermiş, dekanlık ta, bana tekrar yazı yazmış, 15 gün içinde ek savunma verin diyor. Yönetmeliğe göre Madde 48 de" İtiraz halinde, itiraz mercileri kararı gözden geçirerek verilen cezayı aynen kabul edebilecekleri gibi cezayı hafifletebilir veya tamamen kaldırabilirler." diyor. Başkaca bir sonuç olmamak gerekir. Yani yeniden soruşturma açılamaması gerekmez mi?
Cevap: Disipliin cezasına itiraz kabul edilince eski soruşturmaya devam edilebilir mi?
Alıntı:
guluma10 rumuzlu üyeden alıntı
Öğretim görevlisi olarak bana dekanlık tarafından disiplin kurulunda alınan karara dayalı verilen uyarı cezasına bir üst disiplin amirine (rektöre) cezanın kaldırılması için başvurdum. Rektörlük te dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için dekanlığa göndermiş, dekanlık ta, bana tekrar yazı yazmış, 15 gün içinde ek savunma verin diyor. Yönetmeliğe göre Madde 48 de" İtiraz halinde, itiraz mercileri kararı gözden geçirerek verilen cezayı aynen kabul edebilecekleri gibi cezayı hafifletebilir veya tamamen kaldırabilirler." diyor. Başkaca bir sonuç olmamak gerekir. Yani yeniden soruşturma açılamaması gerekmez mi?
Rektörlük bana itirazınız kabul edilmiştir diye yazı gönderiyor (ama iptal edilmiştir ibaresini kullanmıyor). Ama dekanlık tekrar soruşturmaya devam etmek istiyor.İkinci defa soruşturma yapılabilir mi, yani aradan 4 ay geçtikten ve disiplin kurulunda ceza verildikten sonra tekrar savunma istenebilir mi? Bu olabilir mi? yoksa ceza kalkmış mı demektir? Ne yapmalıyım, lütfen bilen sayın forum üyeleri yanıt yazar mısınız? teşekkürler
Cevap: Disipliin cezasına itiraz kabul edilince eski soruşturmaya devam edilebilir mi?
Rektör, itirazınızı değerlendirmek için Dekanlıktan uyarma cezası karar ve eklerini talep edebilir ancak ceza kararı ve eklerini göndermek yerine aynı konuda yeniden soruşturma başlatamaz ve savunmanızı talep edemez. Rektör, ceza ile ilgili henüz karar vermemiştir. Söz konusu disiplin cezası ile usule aykırı bir şekilde cezalandırılmışsınız diye düşünüyorum. Rektör, muhtemelen bu cezayı kaldırır. Aksi taktirde cezanın iptali için idari yargıya müracaatta bulunun derim.