Vefat edenin "vefat ettiği gün" çekilen maaşı
merhabalar..
öncelikle forumda ve internette yaptıgım araştırmalarda bunun bir suç oldugunu ve geri ödenmesi gerektiğini öğrendim.
benim merak ettiğim durum ise;
dedem 23.04.11 cumartesi günü vefat etti aynı gün 24.04.11 gününde yatması gereken maaşı çekildi. pazar gününe denk geldiği için erken yatan maaş çekildiği için kusurlu duruma düşermiyiz? banka bizden parayı geri istedi.
-maaşın çekildiği sırada dedem hala hayattaydı burdan bir hak iddia edilebilir mi?
-banka maaşın tamamını geri istedi. geri ödeme yapmamız gerekiyorsa tamamını mı ödemeliyiz?
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Cevap: vefat edenin "vefat ettiği gün" çekilen maaşı
Hesaba yatan para, kisi vefat etsede etmesede bankayi ilgilendirmez. banka parayi nasil geri ister anlamadim.. Ayrica paranin erken yatmasi vefat eden kisinin sucu degil. Parayi cekti ve takdiri ilahi sonradan vefat etti. Bu duruma gore bankanin parayi geri istemesi anlamsiz.
bu şekilde işliyomuş sistem.. bi kaç yerde paranın geri ödenmemesi durumunda nitelikli dolandırıcılıktan dava açılabiliyomuş ama bizim durumumuzda merak ettiğim (1 gün erken yatan) paranın kişi hala hayattayken çekilmiş olduğu halde geri ödememiz gerekiyor mu?
Emekli maaşı sanırım...
Hesaba geçti ise istenilen zamanda çekilebilir.
Hayatta iken çekilen parayı geri alamazlar...
SGK parayı geri istiyor mu, ne gerekçe ile istiyor?Bunları öğrenin...