Societe generale bankasının yaptıgı dolandırıcılık - 3000 TL hayat sıgortası tutarı
:kArkadaslar kredı kartı borcumu kapatmak ıcın bır hata yaptım societe genarele krediverden kredı kullandım .... 30 000 TL borç kapatma kredısı 48 ay vade ile...
kredıyı kullanırken dosya masrafı... aylık taksıt bedelı faız oranı vs hersey soylendı ancak sıgorta masrafı dıye evraklarda bırey gordum ve tutarı 2286,9 TL ıdı
yetkılıye sordugumda bunda hata var.. duzeltırız gercek deıldır vs dedı ve bende salak gıbı ınandım...
Grupama sıgortadan yapılan 48 vade 30 000 TL tutarında sıgorta ıcın benden 2286,9 TL tutar almıslar... grupamayı aradım ve aynı sartlarda bıreysel hayat sıgortasının tutarını sordugumda bana yıllık 122 TL dedıler.. Anadolu sıgorta 78 TL fıyat verdı..
sımdı socıete generale bankasının bana yapmıs oldugu haksızlıgın yanında kalmamasını ıstıyorum... resmen tefecılıgı gecen bır olayla dolandırıldım ve pazartesı gunu dava acacagım...
hukukı proseduru bılen bırısı ne yapmam gerektıgını anlatabılır mı?? nereye gıdıcem dava nasıl acılır kaç lıraya mal olur....
hakkımı yedırmek ıstemıyorum ve en azından dıger ınsanlar boyle dolandırılmasın...
tazmınat davası acma hakkım da var mıdır??
Cevap: Societe generale bankasının yaptıgı dolandırıcılık //// 3000 TL hayat sıgortası tutarı...
bır hukukcu yok mu acıklama yapıp yardım edecek.. emsal varsa karar ve yol yontem gosterecek...
Cevap: Societe generale bankasının yaptıgı dolandırıcılık - 3000 TL hayat sıgortası tutarı
Cok yardımınızı gordum saoulun var olun :k
Cevap: Societe generale bankasının yaptıgı dolandırıcılık - 3000 TL hayat sıgortası tutarı
Merhaba,
Açmayı düşündüğünüz davanın yetkili Tüketici mahkemesinde görülmesi gerekir. Ancak öncelikle muhatabınız olan bankaya yazı ile başvurarak, belirtilen limitte bu tür bir sigortanın priminin gerçek tutarının çok daha az olduğunu, sigorta primi adı altında sizden ilave masraf tahsil edildiğini, oysa 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun tüketici kredisi kullanımlarında alınacak her türlü masrafın baştan gösterilmesi ve sözleşmeye yazılması gerektiği yönünde emredici hüküm taşıdığını, prim adı altında fazladan alınan tutarın tarafınıza iadesi gerektiğini, aksi halde yasal yollara gideceğinizi belirtmenizde yarar var. Verdiğiniz dilekçenin bir örneğinin üstüne dilekçenizin alındığına dair şerh vermelerini de isteyiniz.
Bu girişimden sonuç alamazsanız, dava açarak hakkınızı aramanız gerekecek. Tüketici Mahkemelerinde dava harç ve masrafları yüksek değildir; daha doğrusu minimum seviyededir. Saygılarımla,
Oncelıkle cok cok tesekur ederım. Yardımseverlıgınız ve yol gosterdıgınız ıcın..
bankaya ben dırekt olarak yazılı ıtırazda bulundum ve bana yazılı olarak cevap olumsuz yonde verıldı..
sormak ıstedıgım husus bu konuda su olacak...
grupamadan aynı sıgortayı ben yaptırmak ıstedıgımde 122 TL
banka yaptırdıgında 2289 TL ise...
bundan dolayı zaten ıtırazım.. tuketıcı mahkemesının yaptırım gucu var mı bılmıyorum ama dırekt mahkemeye gıdemez mıyım..
telefonla benımle dalga gectıler ve resmen benım ıcın onur meselesı oldu bu durum
Merhaba,
Bu koşullarda doğrudan dava yoluna da gidebilirsiniz. Tabii ki Tüketici Mahkemesinin yaptırım gücü var. Verdiği kararlar tıpkı diğer mahkemelerin kararları gibidir. Saygılarımla,
Sn yetlkılı avukat bey.. oncelıkle hassasıyetınız ve yardımınız ıcın tesekkur ederım..
bugun tuketıcı mahkemesınde (levent teymıs) dava actım..
oncelıkle konuyu anlatan bır dılekçe yazdım ve tevzi denılen bır yere vermem ıle dava acılmıs oldu ve tarafıma bır dosya numarası verıldı.... sanırım eve gelecek olan evrakla da durusma gunu ve saatınden haberdar olacagım...
yanlız soylemeden edemeyecegım hayatımda ılk kez acmaya calıstıgım davada devlet memurlarının soguk yuzlerını gordum ve sok oldum.. sordugunuz herhangı bır soruya bıle cevap vermeyen, yuzlerı asık sankı zorla calıstırılan kurek ıscılerı gıbıydıler...
devlet ıcın calısmanın verdıgı onur ve ınsanlara yardım etme konusunda hassasıyet bekleyen benım tum hayallerım yıkıldı...
dosya ekınde bankanın verdıgı olumsuz cevap, kredı sozlesmesı ekı ve aynı kurumdan soz konusu kredıyı 2289 TL degıl de 122 TL ye yapılabılecegı yonundekı ıcap da ekledım..
hak verılmez alınır sozu nu hatırladıgım su gunlerde ıktısat degılde... hukuk okumadıgıma bır mıktar pısmanım dersem yerıdır...