Eşimden boşanmak istiyorum
Merhaba iyi çalışmalar.
Unıversite yıllarında tanışmış oldugum kız arkadaşımla, askerlikten önce yaşadığımız bir birliktelik üzerine bekaretini bana vermiştir. Gel zaman git zaman aramızdaki sorunlardan ve benım askerliğe gitmemden dolayı aramızdaki birlikteliğe son verilmiştir. Askerdeyken çok üzerime gelinmiş ve psıkolojımı bu durum çok bozmuştur. Kız arkadaşım ben askerdeyken bir başkasıyla evlenmiştir. Ve bu evlılıkleride temelden sarsılmış, bir sure sonra ayrılmışlardır. Onu çok sevdiğim için uzun süreden sonra arayıp, onunla evlenmek istediğimi söyledim ve 1 seneyi aşkım süredir evliyiz. Fakat evliliğimizin ilk gunlerinden bu yana şiddetli bir geçimsizlik söz konusudur.hem ailelerden kaynaklanan, hemde şahsi sorunlarımızdan ve anlaşamamızdan dolayı eşim beni bir tartışmamızdan dolayı ayrılmış ve bir süre sonra beni dava etmiştir. Bana gelen tebliğ kağıdınını gorunce şok olmuş ve hem duygusal anlamda çöküntüye ugramış hemde istenilen nafaka vs mal bölüşümü yazılarını gorunce çok üzülmüştüm. Bir süre sonra tekrar barıştık. Ve evliliğimiz hala devam ediyor. Ama ben böyle bir hayat istemiyor , eşimden aynı olmamın ıkımız ıcınde en doğru karar oldugunu düşünüyorum. Tartışmalarımızda illaki itip kakmalar oluyor. Ama cildi çok hassas oldugu ıcın hemen kızarıyor bazende morarıyor. Bir defasında da işte bu küçük morluk yuuznden gidip benden habersiz sağlık ocagından darp raporu almıştır. Ben eşimden ayrılmak istiyorum. Bana layık oldugunu düşünmüyor ve benden ona en ufak dahı maddiyat geçsin istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Çok zor durumdayım.
Cevap: çok zor durumdayım...
eşinizle konuşup, anlaşmalı boşanma yapabilirsiniz.
Bayanların ciltleri zaten narindir. Erkeklerin ciltleri gibi sert bir ciltleri yoktur. Haliyle en ufak bir vurma ya da çarpma ile kızarabilir, morarabilir.
Eşinizin aldığı doktor raporu açılacak bir boşanma davasında eşinizin lehine, sizin de aleyhinize sonuç doğurabilir. Yardım istiyorum demişsiniz. Hala beraber yaşıyorsanız bundan sonra eşinize vurmayın, itmeyin. Boşanma davası açtığınızda şahit ihtiyacınız var. Madem ki tartışıyorsunuz. Tartışmalarınıza şahit olacak birileri olmalı. Tabi bu tartışmalardaki kusurun kimde olduğuna hakim karar verecek. Şahitleri dinleyecek, delilleri değerlendirecek ve ondan sonra da kararını verecektir.
Boşanma davası devam ettiği müddetçe TEDBİR NAFAKASI ödersiniz. Davanız 1 yıl sürse, yargıtaya temyiz edilse ve 1,5 yılda öyle geçse, en az 2,5 yıl tedbir nafakası kesin ödersiniz. Tabi hakim dava sonunda sizin kusurlu olduğunuz kanaatine varıp boşanma kesinleştikten sonra da yoksulluk nafakası ödemenize karar verirse, eşiniz tekrar evlenene kadar o nafakayı ödemek zorunda kalırsınız. Tazminat konusu da ayrı tabi.
Yani eğer illa ki boşanacaksanız ANLAŞMALI BOŞANMA her halukarda en mantıklı ve acısız olanıdır. Belli bir toplu parayı vererek eşinizden boşanma konusunda anlaşabilir boşanabilirsiniz.
Eşinize hiçbir şey ödemeden boşanmak için, ya eşinizin bunu kendi rızası ile kabul etmesi gerekir, ya da eşinizin çok ağır kusurlu olması gerekir hakim önünde.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Bayanların ciltleri zaten narindir. Erkeklerin ciltleri gibi sert bir ciltleri yoktur. Haliyle en ufak bir vurma ya da çarpma ile kızarabilir, morarabilir. .
Erkeklerin cildi köseleden mi yani?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Erkeklerin cildi köseleden mi yani?
Onu kastetmediğimi çok iyi biliyorsunuz Sayın Av. Engin bey.
Erkeklere de biraz merhamet Deniz hanım :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Erkeklere de biraz merhamet Deniz hanım :)
Soruyu soran üyemizin eşinin, boşanma davasında raporu sunduğunda sizce hakim merhamet eder mi sahan35 üyemize?
Dengeyi gözetmesini ümit ederim.