Cevap: Tazminat davası hakkında
Alıntı:
onurka rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhabalar forumda aradım ama bulamadım.Ben postacı olarak çalışmaktayım
Mahalle muhtarı teblgatı almadığı için tartıştık ve bana silah çekti ben savcılığa su duyurusunda bulundum.Evi ve muhtarlık binası arandı silah bulunamadı savcılık takipsizlik verdi.Muhtar da bana karşı tazminat davası açtı silah araması yapıldıgı için gururu incinmiş 2 tane de yalancı şahit bulmuş.Sizce ne yapmalıyım..şimdiden teşekkürler
Merhabalar,
öncelikle yalan şahitlik suçtur. suç duyurusunda bulununuz. Şahitlerin o saatte orada olmadığını ispat edebileceğinizi sanıyorum. Mesela, birinin işi var, biri memurdur resmi makamdadır ve saire. Ayrıca tebligatı almaması sizin lehinize karine oluşturur. Zaten tebligatı almaması da görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur. Zira tebligat kanununa göre mahalle muhtarı, tebligatı teslim almak zorundadır, 2011 değişikliklerine göre.
Hak kaybı yaşamamanız açısından bir avukat tutmanızı tavsiye ederim. Azıcık ceza davasından anlayan bir avukat bulursanız kayıpsız atlabileceğinizi düşünüyorum.