Tedbir nafakası nasıl başlar
mrb tedbir nafaka davasını kazandım 350 ytl bağlandı 2.500 maaş alan eşime göre biraz düşük ama :( . davayı yeni kazandım ben maaşımı nasıl çekeceğim yada hesaba nasıl yatıracak. Dava bitiminde ne yapacağıma dair hiç bilgi verilmedi. eşimle hiçbir şekilde görüşmem yok zaten arasamda tlf cvp vermiyor yardım edermisiniz. Şimdiden tşk
Cevap: Tedbir nafakası nasıl başlar
Eşinizin avukatı muhakkak vardır. O avukatı arayıp hesap numaranızı verin. Oraya yatırmasını iletsin avukatı. Eğer zamanında yatırmazsa icra dairesine hemen başvuracağınızı belirtin o avukata. İcra dairesi de işleminizi yapar. Hatta maaşından otomatik olarak kesilmesi talimatı verilir.
Birikmiş nafakanız var mı? Hakim hangi taihten itibaren tedbir nafakası kararı verdi? bunlar da önemli. sizin avukatınız yok mu?
4 aylık birikmiş nafakanın ödenmesine dedi. Davayı açalı 4 ay oldu. Kendisi memur zaten. ben şimdi onun avukatınımı arıcağım?
Bu karar tam olarak ne zaman verildi hakim tarafından? Sadece 4 aylık nafaka mı ödenmesine dedi hakim? Kararda tam olarak ne yazıyor siz onu yazın lütfen!
karar bugün verildi. davayı 3. ayda açtım biriken 4 aylık nafakanın ödenmesine ve aylık 350 tl de nafakaya bağlanmasına dedi.
Sizin avukatınız var mı peki?
hayır yok şimdi durum ne olcak
o zaman karşı tarafın avukatını arayıp birikmiş nafakayı hesabınıza yatırmasını söyleyin. Avukatı iletir.
Avukata şeyi demeyin isterseniz, ödemezse icra ederim diye. Bırakın yatırmasın. sizde icra edersiniz. Tüm icra masraflarını eşiniz öder. Maaşından da otomatik kesilir bahane ile. Yok ödüyor muydu ödemiyor muydu diye düşünmezsiniz. Siz sadece avukata hesap numaranızı verin yatırması için.
sn. denizblk icra gönderdim icra eşimin elinemi geçer yoksa avukatınamı gider. Ayrıca ondan bana gelecek dilekçe olcakmı. 01.07.2011 de açtım icra dosyasını kaç günde giderki?
Elinizdeki karar yazısında davalı olarak boşanma aşamasında olduğunuz eşinizin adı ve adresi eğer varsa vekil olarak ta avukatının adı soyadı ve adresi yazmaktadır. İsterseniz avukatına telefon edin veya noterden boşanmak üzere olduğunuz eşinize ihtar gönderin. Sonuç alamazsanız elinizdeki karara dayanarak icra takibi başlatın.