Nafaka miktarının 10 yıl sonra ödenmesi
2001 yılında eşimden boşandım.Boşanma da çocuk için 100 tl nafakası belirlendi ve eşim kabul etti.
10 yıl geçti ve eşim hiç çocuk için nafaka ödemedi. Ben şimdi icraya versem 10 yıllık birikmiş nafakayı belirlenen miktar aylık 100 tl. üzerindenmi alırım. Ayrıca kaç yıllık alırım.
Teşekkür ederim..
Cevap: nafaka miktarının 10 yıl sonra ödenmesi
Geçmişe yönelik 5 yıl için icra takibi yapabilirsiniz.
mahkeme nafaka miktarını 100 tl olarak belirlemişti icra ya verirsem 100 x12 : 1200 TL. X 5 YIL = 6000 TL olarakmı icra yoluyla alabilirim..
Ayrıca faizi de var bu paranın.
Sayın denizblk,bu faiz hesaplamasında mevcut dönem itibariyle yüzdekaç olarak uygulanmaktadır?Bu konuda bilginiz var mı acaba?Sanırım 3095 sayılı kanun hükümleri doğrultusunda yürütülecektir bu faiz hesaplaması.Ancak mevcut dönem itibariyle bu faiz oranı hakkında bilgim yok.Bilgilendirirseniz sevinirim.
% kaç olduğu konusunda bilgim yok maalesef.
Yani ben %9 olduğunu biliyordum.Acaba yanılıyormuyum diye merak ettim.Teşekkür ederim sayın denizblk...
ben de hakim değişimi nedeni ile avukatım da son mahkemeye gelmeyince çalışan kadın olduğu ve 3 yıl süren dava da yalancı şahitlerin beyanı olmasına rağmen savcılık davası ile kendisi de suçlu bulundu.Tedbir nafakası yoksulluğa çevrildi beyan veremedim.Takıları daha önce almıştı şimdi mahkeme sonucu 5 milyar tedbir nafakası üstüne ay da 150 tl isteniyor Çoçuk yok.İşi de iyi iyiniyetimle davayı temyiz de etmedim.Ama faiz ve icra çok gelir diyorlar.İflas durumundayım sadece 5 ay evli kaldım.Faizle para çekip ödeyeceğim.