-
IIK 42.madde
Merhaba Değerli arkadaşlar.benim yaklaşık 4 yıl öncesine ait adsl borcum bulunmakta.bana borcun ibrazı yaklaşık 1.5 yıl önce oldu.çalışmadığım ve düzenli gelirim olmadığı için ödeyemedim.daha önce avukat borcu 6 taksite bölebileceklerini söylemişti.taksitlendirme için gittiğimde ise böyle bir uygulama yok dediler.lafı fazla uzatmak istemiyorum.bugün bir sms aldım hukuk bürosundan.IIK 42. madde uygulanacağını ve takip fer'ileri ilave edilecektir diye yazmışlar.bu nedir ve neler yapılabilir.şu an işim yok ve sahip olduğum herhangi bir mal vs. yok.cevaplarınız için teşekkürler...
-
Cevap: IIK 42.madde
İİK md. 42 denilerek, hakkınızda icra takibine geçileceği anlatılmak istenmiş.
Borcunuzu takibe geçmeden önce öderseniz vekalet ücreti ve takip masraflarını ödemezsiniz. Aksi halde bunlar da sizden talep edilir.
Hiçbir şeyinizin olmaması önemli değil, yapılan tüm masraflar (haciz vs.) dosya borcuna eklenecektir ve hayatınıın geri kalan kısmında bu borç faiz ve masraflarla katlana katlana artacaktır. Mümkünse hukuk bürosuyla görüşüp taksitlendirin, yapmazlarsa takibe geçildikten sonra İİK md. 111'e göre borcun 1/4'ünü peşin ödeyerek, gerisini de üç eşit taksitte ödeme hususunda yasal hakkınız var.