Gayrimenkul alım satım emlak komisyonu
Merhaba kendim ek iş olarak profosyonel emlak işi yapıyorum.Geçenlerde iki emlakçı olarak gerçekleştiridigimiz satışta gayrimenkulü pazarlayan diger emlakçı ve bende müşteri götürdügüm dairenin satışını gerçekleştirdik.Bu tip satışlarda diger emlakçı satandan.Alıcıda onu getiren emlakçıya komisyon ödemesi yapar.Nitekim öyle oldu olay.Daha sonra satış işleminden 10 gün sonra alıcı ve satıcı bir araya gelip bizim aldıgımız komisyon bedelinin haksız oldugunu,bizi dolandırılıcıktan dava açacaklarını söylediler.Halbuki aldıgımız komisyon bedeli emlakçılar odasının belirlemiş oldugu %2.Bu arada anlaşmaya varılıp hemen ertesi gün tapuya gidildigi için aramızda alım satım sözleşmeside yok.Nası bi hak talep edebilirler saygılarımla herkese iyi çalışmalar.
Cevap: Gayrimenkul alım satım emlak komisyonu
Sevgili site sakinleri konuyu cevaplandıracak biri yokmu acaba teşekürler.
bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. evimi satmak istiyorum. bir emlakçıyla komisyon için sözleşme imxzaladık. sözleşmede evimi bu emlakçı dışında başka bir emlakçı vasıtasıyla yada kensim yada 3. şahıslar vasıtasıyla satamayacağım yazıyor.eğer kendisi dışında bir vasıtayla yada kendim satarsam satış bedelinin %6 sını ödemem gerektıği yazıyor. bu emlakçının satmasını beklemem gerekıyor. sözleşmenin süreside 1 yıl. bir aydır henüz bir tane bile müşteri getirmedi. ben şuan bir müşteri buldum evimi alacak, eğer satarsam bana yasal olarak bir cezai yaptırımda bulunabilir mi? yasal mıdır bu yaptığı sözleşme
Bu soruyu sormak için biraz geç kalmamış mısınız?