İhtiyaç nedeni ile tahliye dava süreci
28.06.2010 Tarihinde satın almış olduğum dairemdeki kiracıyla mevcut olan önceki kira kontratının bitimine müteakip 6 aylık yeni kontratı düzenlemiştik.Bu kontratın bitim tarihi ise 25.07.2011'dir.ancak ben kiracımın aidat giderlerini ödemediğini yöneticiden öğrendiğimde kendisiyle görüşmemizde ödemeyeceğini söyledi.aidatları ben ödedim.şimdide bu ay olan kirayı ödemeyeceğini söylemesi üzerine.kendisini çıkarmak istiyorum.ödemeleri düzenli olduğundan dolayı taahütname yapmadığımızdan dolayı kiracıyı kontratın bitimine müteakip çıkarmak için ihtiyaç nedeni ile noterden ihtar çektim.ihtiyaç nedeni ile kontratın yenilenmeyeceğine istinaden.Sahibi bulunduğum eve kendim geçip kirayada vermiyicem.Zaten ihtiyaç nedeni ile çıkarınca kiracıyı 3 yıl kiraya verilemiyor diye biliyorum.Kontrat bitiminde çıkmaz ise kiracım ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açtığımda ihtiyaç nedenimin kirada oturur durumda olduğum ki öyle ve kontratımın süresinin bitmesi ve ev sahibemin kontratı yenilemeyeceği nedenini gösterdiğim zaman mahkeme bu nedene kanaat getirir mi ve ödenmeyen kiralarıda geri tahsil edebilirmiyim yardıncı olun lütfen.
Cevap: İhtiyaç nedeni ile tahliye dava süreci
Kuvvetle muhtemel davanız kabul edilir. Kira ve aidat alacaklarınız için icra takibi başlatabilirsiniz.