Hicbir hizmet almadan bu parayi odemek zorunda birakiyorlar, ne yapabilirim?
merhabalar ;
benim bir sorunum var ve daha once hic avukatlik ve adliyelik bir durumum olmadigindan ne yapmam gerektigine dair hicbir bilgim yok, tecrubeniz ve bilginizle bana yardimci olur ve yol gosterirseniz minnettar kalirim..
sorunum su sekilde ;
ben Vodafone un her ay sabit 35 tl karsiliginda vodafone ici sinirsiz tarifesine uzun suredir uyeydim ve aksatmadan faturalarimi hep yatirdim, calismis oldugum isyerinden ayrildim ve son fatura mi farkli onceliklerim sebebiyle atiramadim, vodafone da zaten fatura kesim tarihinden itibaren aboneye 7 gun sure veriyor ve yatmazsa hat kisitlamaya aliniyor (arama alabiliyorsunuz ama ne arayabiliyorsunuz ne de mesaj atilabiliyor) ki benim hattimda 7 gun sonunda kisitlandi. Bende zaten hat kisitlandi diye fazla üstüne dusmedim ve bir sure sonra olan borcumu vodafone shop a odemeye gittigimde bana 140 lira fatura cikarildi oysa benim borcum 35 tl idi. nedenini sordugumda odenmemis 4 faturam oldugu soylendi, musteri hizmetlerini aradim ve yetkili arkadasa sordugumda bana cevabi hat kisitlansada fatura cikmaya devam eder dendi, ben itirazda bulundum ve dedim ki bu hatti zaten siz kisitladiniz ki haklisinizda ama neden isinize gelen tarafi kisitladinizda isinize gelmeyen tarafa dokunmadiniz, aylik sinirsiz konusmayi her ay benim hattima tanimlamaya devam etmissiniz ama gormuyormusunuz bu aboneyi zaten engellemissiniz ve arama insiyatifini zaten elinden almissiniz, bana yapilabilecek birsey yok dediler, isterseniz faturaniza itirazda bulunun dediler, bende itiraz hakkinda kayit olsuturdum ve bekledim 1 ay sonra donduler ve dediler ki itiraziniz yersiz bulunmus faturalarinizda bir problem bulunmamakta.. bende dedim ki ; bu hatti alinca imzaladigim sozlesmede bu durumu aciklar bir madde gosterin ki bir nushasinida temin ettim vodafone bayiinden, bana su maddeyi soylediler ; abone hizmet karsilii borcunu odemeyi taahhut ve taahakkuk eder seklinde maddeydi. tamam bu dogru ben borcumu odemezsem de yaptirimlari borcuma faiz isletilir ve o alinmaliydi ki ben bunu odemeye zaten raziydim. bu sekilde itirazlarla 10 ay kadar zaman gecti ve beni avukata vermisler, avukata verdiklerinide arayip sordugumda ogrendim, idari takibe alinmissiniz sadece avukat bilgilerini paylasabiliriz sizlerle denildi, ve 3 mart itibariyle avukata verilmisim ama ben bunu bugun ogrendim ve 4 haziran yani 3 ay gecmis, muhtemelen eve yazili tebligat gelmistir ama ben adres degisikligi sebebiyle henuz ogrendim ve elime birseyde gecmedi. problemim detaylari ile boyle, hak etmedikleri ve hicbir hizmet almadan bu parayi odemek zorunda birakiyorlar beni sizce ne yapmaliyim ayrica avukata verileli 3 ay olmus ve ben bugun ogrendim, avukatin telefonunu verdiler avukatta Ben tokat ta yasiyorum kendisi tokat in bir ilcesinde merkezde degil.. lütfen bana yol gösterin. zaten issiz kaldim birde bu cikti basima, ne yapacagimi bilmez halde bekleyip duruyorum. ayrica bugun valilikte ki tuketici hakem heyetine gittim ama bana yardim etmediler, istersen dilekce birak ama bir sonuc cikacagini sanmiyorum, burada sen haksizsin, faturani odemeliydin diyip durdular, benim nelere takildigimi tum cabalarima ragmen izah edemedim, ve zaten oradaki bayanda isim basimdan askin dedigim gibi istersen dilekce birak dediler ve ugrasmadilar, peki dilekce versem ne kadar surecte sonuclanir dedim maksimum 3 ay denildi, ben zaten avukata verilmisim ama 3 ay zamanim yok galiba, ve cok onyargili yaklastilar ve ben dilekce versem bile arkamdan yirtar atar bunlar dedim kendi kendime ve vermedim.. yani oradaki calisanlar cok basmakalip cumleler kullaniyorlar, derdini dinlemiyorlar bile, ve empatiden yoksunlar.. ):
yardimlariniz icin simdiden tskr ederim iyi aksamlar dilerim..
Cevap: lütfen bana yol gösterin..
Bence de, her ay otomatik yenilenen tarifeyi iptal etmiş olsaydınız bunları yaşamayacaktınız.
Öyle değil mi?
Sabit ücret alınması ve hattın kapatılmamış olması bu sonucu doğurmuş...
her ay otomatik yenilenen tarifeyi bir anlamda kisitlayarak onlar zaten iptel etmis olmuyorlar mi ? yani birde benim iptal etmeme ne gerek vardi ? hatta kisitlama koyun ama faturayida yazin o kisma gelince kisitlama koymayin, boyle bir sacmalik olabilir mi ? ki hic mi gormuyorlar bu hat zaten kisitlanmis ne hakla fatura yazilmaya ve sinirsiz konusma ucreti alinmaya devam ediliyor. sinirsizi birakin hic konusturmadilar engelledikleri icin..
Merhaba,
Telefon operatörü ile sizin aranızda sabit ücretli bir telefon tarifesi anlaşması bulunsa da, borcun ödenmemesi sebebiyle telefonunuzun aramalara kapatılması nedeniyle operatörün bu anlaşmayı -hiç değilse kısmen- sona erdirdiğini düşünüyorum. Ödenen ücretin ana gerekçesi operatörün sizin yapacağınız aramaları gerçekleştirmek için sistemini ve teknik alt yapısını sizin kullanımınıza sunmasıdır. Size dönük aramalara aracılık edilmesi hali, size değil sizi arayanlara verilen bir hizmettir. Operatörler arasında görüşme sonlandırma işlemleri için ücret ödenmesinin gerekçesi de budur.
İkametgahınızın bulunduğu yerdeki Tüketici Sorunları Hakem Heyetine şikayette bulunmanız veya hakkınızda icra takibi başlatılmışsa, Tüketici Mahkemesinde menfi tespit davası açmanız ve dava sonuna kadar icra takibinin tedbiren durdurulmasını talep etmeniz uygun olur. Bu zaman zarfında 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunu ve mobil iletişimi düzenleyen yasal çerçeveyi inceleyerek haklarınızı öğrenmenizi öneririm. Saygılarımla,
Cevap: Hicbir hizmet almadan bu parayi odemek zorunda birakiyorlar, ne yapabilirim?
Erduğrul Bey oncelikle benimle bu bilgileri paylastiginiz icin cok tskr ederim ve onerilerinizi uygulayacagimi iletmek isterim..
Ama iletmis oldugunuz iletinin bir kismina istinaden ; ''Ödenen ücretin ana gerekçesi operatörün sizin yapacağınız aramaları gerçekleştirmek için sistemini ve teknik alt yapısını sizin kullanımınıza sunmasıdır. Size dönük aramalara aracılık edilmesi hali, size değil sizi arayanlara verilen bir hizmettir. Operatörler arasında görüşme sonlandırma işlemleri için ücret ödenmesinin gerekçesi de budur '' bende sunu soylemek isterim, evet belki ben arama yapamasamda arama aliyor olmamda bir hizmettir buna katiliyorum ama bu hizmetin bedeli aylik 35 tl ye tekabul etmemeli sebebi ise, benim faturasiz hattim var ve hattin aktif kalmasi icin 6 ayda en az 5 tl yuklemek kafi geliyor ve bahsedilen hizmeti o fiyata aliyorum, boyle bir kiyaslama yapildiginda yine bir haksizlikla karsilastigim asikar.. ki su da var zaten beni arayan insanda o hizmetin bedelini odeyerek ariyor.. acikcasi dipsiz bir kuyuda su aramak benimkisi, en kisa surede borcu odeyip kendimi daha fazla yipratmak istemiyorum bu konuda.. saygilarimla..
Cevap: Hicbir hizmet almadan bu parayi odemek zorunda birakiyorlar, ne yapabilirim?
Alıntı:
i_esen rumuzlu üyeden alıntı
''Ödenen ücretin ana gerekçesi operatörün sizin yapacağınız aramaları gerçekleştirmek için sistemini ve teknik alt yapısını sizin kullanımınıza sunmasıdır.
Borç ödeniyor ama kısıtlama yapılıyorsa haksız neden, borç ödenmiyor da kısıtlama yapılıyorsa haklı neden olabilir mi?
borc odenmiyorsa her anlamda kisitlanmasi gerekli sadece; gorusme sonlandir fatura yazmaya devam et olmamali, bu sebepten hakli inadimla odememekte direnmekte benim hakli nedenim olamaz mi ?