iyi günler arkadaşlar ben polis memuruyum. Ben yaklaşık 2 yıl önce ailevi nedenlerden dolayı farklı bankalardan kullanmış olduğum kredi ve kredi kartlarının yaklaşık yarısına yakınını ödedikten sonra ödeyemez hale geldim. Dolayısıyla maaşıma haciz geldi. İstanbul ilinde görev yaparken konuyla ilgili soruşturma geçirdim ve ceza almadım. Şimdi yaklaşık 1 yıldır şark görevi nedeniyle güneydoğuda bulunuyorum. Buraya geldikten sonra maaşıma yeni hacizler geldiği için tekrar soruşturma açıldı. Soruşturma devam ederken aynı zamanda ben borçlarımı ödemeye devam ediyordum. Son savunmam alınmadan hemen önce maaşımda bulunan 5 farklı haczin 2 sini kaldırdım ve savunmama ekledim. Mesleğimde 7. yılım ve son 6 yıl sicilim 90 üstü ayrıca geçmişte hiç bir ceza almadım.
soru 1: Emniyet örgütü disiplin tüzüğüne göre "borçlarını ödememeyi alışkanlık haline getirmek fiilinden" 10 ay kıdeme tenzili cezası aldım ve bir alt ceza uygulanmadı.Yönetmelikte alt ceza uygulama inisiyatifi kurula bırakılmış olsa da
idari yargıda bunu lehime çevirebilir miyim.
soru 2: Ben savunmalarım da borçlarımı ödememeyi alışkanlık haline getirmek fiilini işlemediğimi benim durumum borçlarını ödeyememek olduğunu belirttim. Çünkü mesleğini kullanarak sağa sola borç takan(kasaba manava ev sahibine) kişilerle beni aynı kefeye koyuyorlar. 657 de kınama cezası öngörülen "borçlarını ödemediği için hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak" fiili benim durumumu karşılıyor. Ben mesleğimi kullanarak bu borcu yapmadığımı bordrolu çalışan olarak yasal yollarla kullandığım kredileri ödeyemediğim için haciz geldiğini ve zaten ödemek için asgari geçimim dışında ki tüm gelirimi borçlarıma ödediğimi belirterek dava açabilirmiyim.
soru3: Bu soruşturma devam ederken girmiş olduğum Komserlik kursunda başarılı oldum. Yönetmeliğe göre hakkımda ki soruşturma meslekten veya memuriyetten meni gerektirmediği için sınava girebiliyordum. Fakat sınavı kazandığım tarih ile kursa başlama tarihi arasında soruşturma sonuçlandığı ve bu cezayı aldığım için "sınava ve kursa gitme şartlarından biri olan "son 3 yıl içinde kıdeme müessir ceza almamış olmak şartını kaybettim" yürütmeyi durdurma talebinde bulunduğum taktirde sonuç ne olur. Şimdiden teşekkürler yardımlarınızı bekliyorum