Polis tarafından darp edilmek
Otobanda yapılan yarışları izlemek için girdiğim yolda dururken bir anda araçların hareketlenerek gelen polisten kaçmaları sonucu geride kalan tek araç olarak ben durduruldum.Polis silahını çıkarıp cama dayadı, kenara çekip araçtan indiğimde bileğime ters şekilde kelepçe takıldı ve gelen diğer polis tarafından iki kere yüzüme darbe yedim.
Üzerinden 15 dakika geçtikten sonra yine aynı trafik polisi tarafından kelepçelerim çıkarıldı ve asayiş ile oto çekici beklenmeye başladı.ehliyetsiz olduğumdan dolayı aracım bağlandı ve tutanak tutularak gerekli işlemler yapıldı.Araç konusunda memurlar haklı fakat araçtan indirilip bileklerim zarar görecek şekilde anormal ters durumda kelepçelenerek yüzüme darbe yemiş olmamdan dolayı bu memurlar karşısında hakkımı aramak istiyorum.Tutanaklardan öğrendiğim kadarıyla isim, soyisim ve sicil numaralarını biliyorum.
Aracımda olan diğer iki kişiyede her an kaçacaklarmış gibi muamele yapıldı ve bu insanlarda herşeye şahit oldular.
Şu durumda davacı olduğum takdirde bu darp eden polis memuru hakkında ne gibi bir adalet arayabilirim, ne gibi bir sonuca ulaşabilirim ve başıma ne gibi sorunlar açılabilir?
Forumda bir çok arama yaptım fakat aynı duruma maruz kalan bir kişiye, aynı başvuruya ve sonuçlarına rastlayamadım.
Sizlerden bu konuda izlemem gereken yol hakkında bilgi alabilirsem çok sevinirim.
Cevap: Polis tarafından darp edilmek
Durumunuzu doktor raporu ile belgeleyerek savcılığa suç duyurunda bulunabilirsiniz.