İşverenin haksız işten çıkarması kıdem ve ihbar tazminatlarını ödememesi
Arkadaşlar merhaba ,
2009 aralık ayında başladığım işime 2011 mayıs ayında işime son verdiğini patronum tarafıma sözlü olarak iletti, tazminatım ne olacak dediğimde ise sana 1 aylık net maaşın olan 1.850 TL'yi veririz dedi, ben ise kabul etmedim. Şirket iki ortaklı olduğu için diğer ortağa durumumu birden bire işten çıkarıldığımı, tazminat yerine ise 1 aylık ücretimin verileceğini, mağdur olduğumu ilettim ve anlayış ve yardım bekledim. Bu arada şirketin muhasebecisine tazminatımı hesaplatmaya gittim, muhasebeci işe başlangıç tarihim olan 2009 aralık yerine, sigorta başlangıcımın nisan 2010 olduğunu bu yüzden 2.600 TL civarı kıdem tazminatı üzerinden gelir vergisinin kesilip, patronlarında onayı olursa tarafıma ödenebileceğini iletti.
2009 aralık ayında başladığımı hem şirket mail adresinden gönderdiğim maiillerden, hemde banka hesaplarımla kanıt edebiliyorum.
Konu ile alakalı olarak patronuma 10 gün sonra mail attım, ev kredilerimin olduğunu mağdur olduğumu 1.5 yıl boyunca geceli gündüzlü izin yapmadan çalıştığımı ve bana tazminatlarım konusunda yardımcı olmasını rica ettim, bana attığı cevap mailinde işyerine gelmen lazım hallederiz cevabını verdi.
Ertesi gün işe gittiğimde binbir hakaretle sana işten çıktığın gün ne ödeyeceğimi söyledim, git istediğin yere başvur daha fazlasını vermem cevabını aldım. Bende bunun üzerine internetten araştırdığım kadarı ile noter kanalı ihtarname yolladım. İhtarnameye 10 gün boyunca herhangi bir cevap gelmedi, fakat ihtarnamenin 8. günü şirketin (beni çıkarmayan daha ılımlı olan) ortağı arayıp ne gerek vardı ihtarname göndermişsin, şimdi bizde sana ihtarname göndereceğiz, iş sürüklenecek, sana 2.700 TL verelim dediler. Bende kabul etmedim. İşimin yaz aylarında durgun olmasın yüzünden en erken eylül ayında iş bulabiliyorum, lütfen bana bundan sonra ne yapacağım hakkında yardımcı olun. Bugune kadar çalıştığım şirketin ekmeğini yediğim için sigortaya vb. şikayet etme gibi olasılıkları olabildiğince düşünmemeye ve iyi niyetli konuşmaya gayret ettim.
Birde bir muhasebeci arkadaşımdan, ihtar çek işveren ihtarın eline geçtiği tarihten itibaren 7 iş günü içinde sana cevap vermezse zaten bütün haklarını kabul etmiş olacak bilgisi verdi. Aslı var mıdır acaba?
Bana bundan sonra izleyeceğim yol ile ilgili olarak yardımcı olursanız çok çok mutlu olurum.
Cevap: İşverenin haksız işten çıkarması kıdem ve ihbar tazminatlarını ödememesi
Yardımcı veya yönlendirecek kimse yok mu acaba?