İgdaş güvence bedeli iadesi
İgdaş sözleşmemi 25/04/2011 tarihinde sonlandırdım ve güvence bedeli iadesi için bugün okmeydanı igdaş binasına gittiğimde iade bedelinin ödendiğini belirttiler.Şimdi veznelerde iade bedeli için kimlik fotokopisi gereklidir deniyor fakat kimliği belirsiz kişi benim adıma gelip iade bedelini alıyor üstüne birde fırça yiyorum gülermisin ağlarmısın (: İade bedelim küçük bir miktar ama bugün yaşadıklarım geçen sıkıntılı 1saat bana hakkımı aramam gerektiği hissini uyandırdı.Ben igdaşı mahkemeye vermek ve hakkımı almak istiyorum ne gibi bir yol izleyebilirim?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Cevap: İgdaş güvence bedeli iadesi
Kime teslim etmisler, kimlik imza adres telefon yokmu.. orda'da bir yolsuzluk var kesin
Öncelikle bir dilekçe ile başvurun, ödendi ise hangi tarihte kime ne kadar ödeme yapıldığının bildirilmesini isteyin. Ellerinde ödendiğine dair bir belge varsa bu belgedeki imzanın size ait olmadığını belirtin.
Çoğunlukla mahkemesiz olayı sonuçlandırmaktadırlar bu tür kurumlar. Ancak israr ederlerse yasal yola başvurmaktan başka çare yok.
Konunun tüketici hakları ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
Kime teslim edildi diye sorduğumda görevliye aldığım yanıt: Bilmiyoruz elde ne telefon numarası ne kimlik fotokopisi var sözde ben 28.04.2011 tarihinde alibeyköy igdaş binasından teslim almışım parayı fakat sorun benim 5yıldır alibeyköye hiç gitmemem(:
Dilekçe ile başvurdum fakat beyaz masa diye tabir ettikleri sorun giderme yerinde karşıma çıkan personel elinde kahvesi ve telefonuyla 1dk hoca bekle gibi yanıt vermeside çok tuhaf ve sinir bozucu bir durumdu.
Ayrıca bugün İBB beyaz masa ve igdaş internet sitesinden tekrar başvuru yaptım.
İgdaş'ta kaçak var. ama gaz kaçağı değil malesef.. Namussuz eleman çalıştırma kaçağı, adınıza çekmiş parayı yemiş ya da yemişler...
Ben olsam mahkemesiz işi sonuçlandırsalar bile olayı mahkemeye taşırdım..tabii durumu iyi değerlendirdikten sonra
haylahop un dediği gibi bir kaçak olabilir..:)