Boşanma sürecinde gelişen olaylar
öncelikle hepinize merhabalar.
sorunum şöyle....
9 ay önce şiddetli geçimsizlikten ve anlaşamamaktan dolayı evden ayrıldım ayrıldıktan 4 ay sonra boşanma davası açtım.ilk davamız görüldü eylül ayına ertelendi.
evden ayrıldıktan 1 ay sonra başka ev kiraladım geçtiğimiz haftaya kadar sorun sıkıntı yoktu telefon tacizlerinden başka bu arada yeni kaldığım evi başka bir hanım arkadaşımla paylaşıyorum.
geçen hafta eski eşim ve erkek kardeşi evimi basıp komşuların ikazlarına rağmen kapıyı kırarak içeri girmişler ortalığı dağıtıp eşyaları kırmışlar çıkarken de LCD ekran televizyonu DVD player cıhazını ve bana ait giyleri alıp gitmişler hatta park halindeki aracımın boyasınada zarar vermişler
şikayetim üzerine polis gelip inceleme yaptı karakolda şikayetçi oldum
bu durumda eski eşim ve kardeşi ne gibi ceza alırlar ? bu olay boşanma davasını nasıl etiler ?
olası durumda bu olaydan dolayı hapis cezası alırlarmı ? alırlarsa boşanma davasına nasıl etki yapar.
Cevap: Boşanma sürecinde gelişen olaylar
Henüz boşanmadan bir başkası ile birlikte yaşıyor olmanız eşinizin size zina / sadakatsizlik nedeni ile dava açması için kapı açıyor. Eğer eşiniz bu durumu ispat edecek olursa boşanma davasında sizden tazminat alabilir.
Muhtemelen evinizin kapısını kırıp, içeriden eşyaları almaları, prtalığı dağıtmaları ve size zarar vermeleride şikayetiniz halinde evli olduğunuz halde bir başkası ile birlikte yaşadığınızı ispat için hgazırlanmış bir taciz durumu olabilir.
Tabii ki yaşadığınız evin kapısının kırılarak içeri girilmesi, eşyaların alınması ve size verdikleri zarar için ayrı bir davca açılacak ve ayrı bir mahkemede bu dava görülecektir. Ancak o dava dosyasında sizin bri başkası ile birlikte yaşadığınızın bahsi geçerse ve bu durum tutanaklara geçecek olursa boşanma davanızda kullanabilirler.
Eşiniz mahkemede sizden ayrılmak istemediğini, sizin evi terkettiğinizi, başkası ile birlikte yaşadığınızı, bunu hazmedemediğini, bu nedenle size zarar verdiğini söyleyecektir. Hapis cezası alsalar bile bu ceza para cezasına çevrilecektir, yada hükmün okunması geriye bırakılacaktır. yani ceza ertelenecektir.
Cevap: Boşanma sürecinde gelişen olaylar
merhabalar.
sorunuma verdiğiniz cevaplarda bahsi geçen ispat olayları görgü şahitlerimidir.yoksa fotoğraf veya belgemidir.
evime yaptığı baskın taşkınlık ve hırsızlığı tek başına yapmadı yanında erkek kardeşi vardı zaten kapıyı kıran da erkek kardeşi koca LCD tv yi götürende erkek kardeşi
belki eski eşimin hafifletici sebepleri olabilir bu sebepler yanındaki erkek kardeşinide kapsıyormu.
benim başka bir kadınla yaşadığımı ancak zina/ sadakatsizlik davası açtıktan sonramı ispat etmek zorunda. bu durumda bana tazminat davasını ayrıcamı açacak ?
şuan ben birlikte yaşadığım kadından ayrıldım geriye dönük olaylardan bir sonuç elde edebilirmi ?