Cevap: Cevap verecek babayiğit var mı??
Doğrusu bütün bunlara gerçekten ancak ve ancak bir babayiğit cevap verebilir.:)
Sayın üye.. tüm bunları yaşamışsınız da.. sorarlar adama bunları yaşamak için siz ne yaptınız. Siz sütten çıkma ak kaşıkmıydınız, cümle alem size neden bu kadar yüklendi.. hele birde sizin neler yaptığınızı, boşanma aşamasına gelene kadar neler ettiğinizi bir yazın..
Velevki masumsunuz, o halde taşları doğru yere koyamamışsınız. Elinizdeki fırsatları iyi değerlendirememişsiniz..
Ben boşanma davam başladığında medeni hukuku hiç bilmezdim. Burada bu sitede bir bilene sordum (ortaya yazmıştım) "benim hakkımı en iyi kim savunur?" demiştim. Yanıtı tek kelime idi "SEN".. Bu cevaba istinaden kısa zamanda medeni hukuku kırk defa hatmettim.
Kanunu bilmemenin mazeret sayılmadığını hepimiz biliyoruz. Eylemleriniz, şikayetleriniz ve iddialarınız kanunlara ve kanunların amir hükümlerine uygun yürütülseydi sanırım bu noktaya gelmeyecektiniz.
En basit örneği ile; eşinizi minübüs içerisinde uygunsuz vaziyette yakalamışken delillendirmek fotoğraflamak ve baskın yaptırmak imkanını Kanunlara yasalara uygun yapabilmiş olsaydınız. Bu gün çocuğunuzu görmek için siz değil eski eşiniz yalvarıyor olacaktı. O olay ile ilgili çıktığınız mahkeme Aile Mahkemesi değil elbetteki işlenen suçun yada kişinin olay anındaki durumunun ve de olaya neden olan fiili durumun boşanma davası ile ilgisini tesbit etmeyecekti. Ancak siz orada yaşanan arbedenin nedenini lisan-ı münasiple (münasip hali hukuka uygun dil) anlatıp tutanaklara geçirtecek sonrada o mahkemede tutanakları veya o mahkemedeki dosyayı aile mahkemesinde delil olarak sunacak, yada o dava dosyasını delil gösterip eşinize zina / sadakatsizlik nedeni ile ayrı bir dava açacaktınız.
Görülen o ki siz bu olayları tek başınıza ve fervi davranışlarla sürdürmüşsünüz. Bir hukukçu desteği almayı düşünmediniz mi ?
Bir başka durum; bunca badireye rağmen hala sadece sızlanıyorsunuz. Oysa merak edip araştırmış olsanız medeni hukukun çocuğun velayetinin anneye ait olduğunu yazdığını görebilirdiniz.
VELAYET
Madde 2 - Ergin olmayan çocuk ana ve babanın velayeti altındadır. Ana ve baba evli değilse velayet anaya aittir.
Yasal sebep olmadıkça velayet ana ve babadan alınamaz.
...
Diğer yazdıklarınıza gelince... Elbetteki düne kadar (yani evli iken) birbirine sırtını dönüp uyuyan insanlar boşanma aşamasında dost kalamıyorlar. En azılı düşman olacaklar. EYS (forumun başında bu konu ile ilgili yazılar var) boşanmaların kaçınılmaz sonucu çoklukla. Bu durumun yaşanacağını elbetteki tahmin etmiş olmalısınız.
Size kusurlu olun yada olmayın eski eşiniz size acı çektirmenin ve çocuğunuzu sizden soğutmanın yollarını arayacaktır. Bunun için ailesini arkadaşlarını akrabalarını herkesi kullanacaktır.
Çocuğunuzun resim kursu varsa siz alın siz götürün. Faaliyeti birlikte yürütün. Çocuğunuzu sadece gezmek tozmak ve bencilce özlem duygularınızı tatmin etmek için görmek yerine, o nun hoşuna giden ve eğitici öğretici olacak bir sanatsal faaliyeti birlikte yürütün. Önemli olan çocuğunuzla kaç saat vakit geçirdiğiniz değildir. Çocuğunuzla ne kadar kaliteli vakit geçirdiğinizdir. Bazan öyle zaman olur ki çocuğunuzla geçireceğiniz çok kaliteli 1 saat 1 aya bedeldir. Ben bunları yaşadım ve biliyorum. Bu açıdan bakın birde olmazmı?
Eski eşinizin banka hesap hareketleri sizi ilgilendirmez. Parasını ister kardeşinin kredi kartına yatırır, isterse kızınıza harcar yada biriktirir. Önemli olan çocuğunuzun yaşadığı hayat standartıdır. Unutmadan banka hesaplarını takip etmeye çalışmanız ve eski eşinizi sürekli gözetim altında tutmanız suç teşkil edecektir.
Ve tabii damdan daha önce düşmüş ve sizin yaşadıklarınızı yaşamış bir baba olarak önerim.. SABIR... Tevekkülle sabredeceksiniz. Çocuğunuz bir gün sizin bu gün yaptığınız onca satırlık sorguyu tek cümle ile yada tek kelime ile annesine soracaktır. "NEDEN... Neden bende diğer çocuklar gibi hatta diğer anne - babaları boşanmış çocuklar gibi seninle ve babamla ayrı ayrı zamanlarda mutlu olamıyorum" diye annesine soracaktır.. İşte o soruyu sorduğu gün sizin arefenizdir. Bayram kaçınılmaz olacaktır.
Ha korkularınızı anlıyorum. Görmezsem, gitmezsem, yanında olamazsam çocuğum beni unuturmu endişesi yaşıyorsunuz. Sorayım o halde size SİZ BABANIZI YILLARCA GÖRMESENİZ UNUTURMUSUNUZ, VAZGEÇERMİSİNİZ.....
Hatta almayın bir süre çocuğunuzu kendi haline bırakın. O sizi özlesin, eski eşiniz telaşlansın ne oluıyor neden almıyor yada almaya teşebbüs etmiyor diye. Bırakın bir kezde çocuğunuz sizi arayıp "baba neredesin neden gelmiyorsun" desin..
Sizin kulağınıza gelsin çocuğunu almıyor diye dedikodular. Size hesap sorsunlar "neden almıyorsun çocuğu" diye yada çocuğunuz size sorsun.. verecek cevabınız yok mu ? neden alamadığınızı yukarıda yazdığınız gibi anlatıverin. herkes anlayıversin.
O sizin çocuğunuz.. O sizi unutmaz. Unuturmu yoksa ? Sizden vazgeçermi ? Efendim ? Duyamadım ? Karıştınızmı ? Kendinizemi güveniniz yok, yoksa çocuğunuza mı ?
baba olmak zor zenaat sayın üye. taktik geliştireceksiniz, sabredeceksiniz, dere yatağındaki kocaman bembeyaz bir taş gibi olacaksınız. Etrafınızdan seller akacak, fırtınalar kopacak, irili ufaklı onca taş kaya çakıl odun parçası size çarpacak, etrafınızda döneleyecek, ortalık durulduğunda dere yatağında bembeyaz taş gibi parıldayacaksınız.
Boşandınız herşey karıştı, hayatınızın altı üstüne geldi gibi şimdi.. Benimd eöyle olmuştu. O zamanlar bana bir arkadaşımın verdiği tavsiyeyi vereyim size bende.. YA HAYATIN ALTI ÜSTÜNDEN GÜZELSE... nereden bileceksiniz.. yaşamadan bilemezsiniz.. Yaşayın ve görün..
https://www.hukuki.net/showthread.php...ında-175.Madde
Yukardaki linge tıklayarak veya tarayıcınıza kopyalayıp yapıştırarak yazı ve yorumları dikkatlice okuduğunuzda yanıtınıda bulacaksınız..
Saygı ve Muhabbetle