-
İsim degişikliği
iyi günler benim ismim şerafettin. ismimin arkadaşlar arasında alay konusu olması ve bence radikal ve siyasi anlamlar içerdiginden dolayı degiştirmek istiyorum
ben 21 yaşındayım kendi koymadıgım bir isimle yaşamak zorundamıyım?bunun bir açıklaması yokmu insan sevmedi bir isimle nasıl yaşar bence kişilerin isim degiştirilmesi bu kadar zor olmamlı...
ayrıca bu konu insan haklarımı ve özgürlümü kısıtlıyor herkes istedigi ismi kullanmalı .dogdugunda anne babanın verdigi isim degil kendi istedigi ismi kullanmalı...en azından 18 yaşına geldiginde hiç bir gerekçe öne sürmeden bir defaya mahsus isim degiştirme hakkı verilmeli...
benim mantıgım bunu kabul etmiyor bu hayat benim ama anne babanın verdigi isimle yaşıyorum
not: ben bu sene öss sınavına gircem acaba isim degişiklinden dolayı bir sorun çıkarmmı ?
teşekkürler
-
arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz???
benim davam yarın nasıl bir açıklama yapmalıyım.
yardımlarınız için teşekkürler...
-
Medeni Kanunun 26.maddesine göre, haklı nedenin varlığı halinde, adın #8211;soyadının düzeltilmesi mümkün olup, Yargıtay uygulamalarında da kişinin toplum içerisinde bilinip tanındığı adı ile anılmayı ve onu kayden de taşımayı istemesinin haklı neden teşkil edeceği kabul edilmiştir. Çünkü herkes, etrafında tanındığı ve çağrıldığı adını yasaya aykırı olmadıkça resmen ve kayden taşımak hakkına sahiptir..o yuzden rahatsız oldugun bu durumu değiştirirken çok büyük bir sorunla karsılascagını sanmıyorum...