-
Veraset ilamı
selamlar
site kurallarini okumaya calistim ancak cok detayli, yanlis bisey yapmadigimi umarak sorumu sormak istiyorum.
sorum veraset ilamiyla ilgili. Olen sahsin sag olan dort kardesi ve sag olmayan kardeslerinin de cocuklari, olen sahsin cocugu olmadigi ve evli de olmadigi icin mirascisi kabul ediliyor sanirim. Bu durumda veraset ilami nasil verilir?Verdikten sonra nerelere(orn emekli sandigi muhtarlik banka vb) bildirmek gerekir ve nasil? Ayrica tum bankalarda hesabinin olup olmadigi ve var ise olumunden sonra cekilmis olan tutarlar tesbit edilebilir mi? Ayrica bir gayrimenkul bildiriminde bulunup, olen sahsa ait olmasa bile' gmenkulun aratirilarak yakin tarihte baskasina satis yapilip yapilmadiginin tesbiti yapilabilir mi?Yapiliyorsa tum bu basvurular veraset ilami verilirken mi ve ne sekilde yapilmalidir(orn hangi mahkemeye vs)
Mirascisinin genel vekaletiyle ben bu isleri yurutebilir miyim?
Simdiden cok tesekkurler.
Cevabinizi ivedi bekliyorum...
-
Veraset ilamını mirasçılardan birinin dilekçe ile talebi üzerine Sulh Hukuk Hakimi vermektedir.
Mirasçı olarak işlem yapacağınız her yerde sizden bu ilamı isteyeceklerdir.
Miras olarak nelerin kaldığını bilmiyor iseniz öncelikle tereke tespiti istemeniz yararınıza olacaktır.
Bundan sonra birtakım davalar açmak durumunda kalabilirsiniz, bir avukat tutmanızı tavsiye ederim.
Bir mirasçının değil tüm mirasçıların özel vekaleti ile ancak bu işleri takip edebilirsiniz.
Saygılar.
-
anladigim kadariyla mirascilardan biri,bir baskasini veraset ilami vermesi icin vekil tayin edemiyor. Buradaki mantigi cozemedim. Ayrica avukat araciligi olmadan veraset ilami verilemedigini de duydum ki u konuyu da ayrica anlayamadim. Adliyeye gitsek baro bir avukat tayin ediyor mu? Bu avukatlik bir ucrete tabi mi?
tsk.
-
Veraset ilamını almak için tek bir mirasçının Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurması yeterlidir. Benim izah etmeye çalıştığım husus veraset ilamı aldıktan sonra yapmak istediğiniz işlemler için tüm mirasçıların vekaletini almanız gerektiğidir.
Veraset ilamı için avukat tutmak gibi bir zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Ekonomik durumunuz avukat tutmaya elverişle değilse, Barodan avukat tayin edilmesini isteyebilirsiniz. Adli Yardım a ilişkin daha önce açılmış olan forumları inceleyiniz.
Saygılar.