298 sayılı seçim kanununa muhalefet ?
Merhaba arkadaşlar biz bu sabah desteklediğimiz bir bağımsız milletvekilinin seçim afişlerini yaparken sivil polisler tarafından kabahatlar kanunundan ceza görmeniz gerekiyor diye karakola götürüldük karakol esnasında seçim savcısı arandı başlıkta belirttiğim kanundan işlem yapılması kararlaştırıldı gerekli işlemler yapıldı ifadelerimizi avukat huzurunda verdik ifademdende bahsedeyim ''biz falanca millet vekilini tanımak için seçim bürosuna gittik afiş yapılcağını söylediler bizde gönüllü olarak istedik bize afişler verildi söylenen bölgeye giderken polisler tarafından kimlik taramasına tutulduk ve karakola getirildik yasak olduğunu bilmiyorduk bize yasak değil dendi afiş asmadım üzerime atılan suç varsa kabul etmiyorum'' diye ve ifadelerimiz ardından salındık avukat barodan geldi numarasını falan aldım önümüzdeki hafta içi aramamızı istedi detaylı bilgiyi vericekmiş.. Elimizde iki tane afiş vardı birisi milletvekilinin birisi kürtçe bi afişti. Bu dava ne olur sizce avukatımız muhtemelen mahkeme olucak dedi. ben ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum yaşım 18 alıcağımız ceza ne olur bilgisi olan arkadaşlarıma abilerime şimdiden çok teşekkür ediyorum iyi forumlar diliyorum..
Cevap: 298 sayılı seçim kanununa muhalefet ?
Afiş yapmaktan kastınız ne? Afişleri imal mi ediyordunuz, yoksa bir yere asıyor veya yapıştırıyor muydunuz?
Yapıcaktık yapmaya giderken elimizde fırça ve afişlerle görülünce yakalandık ve çevrede yapılmış olanlarda üzerimize kaldı.
Her ne kadar "afiş yapmak" kelime olarak afiş imal etmek şekline anlam veriyorsa da, mesajdan afişleri asıyor ya da yapıştırıyor gibi anlaşılıyor.
Eğer başkasına ya da kamuya ait bir yapıya; yapının -çok afedersiniz- içine ederek yazı yazıp ya da afiş yapıştırıp; yapının mahvolmasına sebep verenlere kesilen cezaların çok az olduğunu düşünüyorum.
Eğer yazı ya da afiş yapıştırılacaksa, billboardlar vardır. Bunların parası ödenip kiralanır ve kira süresince bu billboardlara afişler asılır. Eğer bana ait bir yapıya birisi afiş yapıştıracak olsa; yapışkandan temizlenmesi maksadı ile sıvasının kazınıp (arızalı şekilde görünmemesi için gerekirse tüm binanın kazınıp) yeniden sıvanması için gerekli masraflarla birlikte bundan dolayı uğrayacağım psikolojik travmanın "bir nebze" telafisi için manevi tazminat talep ederim ve bu karşılanmadığında adaletin yerine gelmediğini düşünürüm.
Çünkü ben senelerce çalışıp para biriktirip cillop gibi bir mülk edineceğim; birkaç vandalın sapıklıkları tatmin olacak diye de bu malın harab olmasını sineye çekeceğim... Yok öyle.
Vandal:
(TDK)Eski kültür ve sanat anıtlarını yakıp yıkan, bunların değerini bilmeyen kimse veya topluluk.
(Wikipedia)bilerek ve isteyerek, kişiye ya da kamuya ait bir mala, araca ya da ürüne zarar verme eylemidir.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Her ne kadar "afiş yapmak" kelime olarak afiş imal etmek şekline anlam veriyorsa da, mesajdan afişleri asıyor ya da yapıştırıyor gibi anlaşılıyor.
Eğer başkasına ya da kamuya ait bir yapıya; yapının -çok afedersiniz- içine ederek yazı yazıp ya da afiş yapıştırıp; yapının mahvolmasına sebep verenlere kesilen cezaların çok az olduğunu düşünüyorum.
Eğer yazı ya da afiş yapıştırılacaksa, billboardlar vardır. Bunların parası ödenip kiralanır ve kira süresince bu billboardlara afişler asılır. Eğer bana ait bir yapıya birisi afiş yapıştıracak olsa; yapışkandan temizlenmesi maksadı ile sıvasının kazınıp (arızalı şekilde görünmemesi için gerekirse tüm binanın kazınıp) yeniden sıvanması için gerekli masraflarla birlikte bundan dolayı uğrayacağım psikolojik travmanın "bir nebze" telafisi için manevi tazminat talep ederim ve bu karşılanmadığında adaletin yerine gelmediğini düşünürüm.
Çünkü ben senelerce çalışıp para biriktirip cillop gibi bir mülk edineceğim; birkaç vandalın sapıklıkları tatmin olacak diye de bu malın harab olmasını sineye çekeceğim... Yok öyle.
Vandal:
(TDK)Eski kültür ve sanat anıtlarını yakıp yıkan, bunların değerini bilmeyen kimse veya topluluk.
(Wikipedia)bilerek ve isteyerek, kişiye ya da kamuya ait bir mala, araca ya da ürüne zarar verme eylemidir.
hocam yanlış anlaşılmaın ev duvarlarına falan yapmadık sadece direklere yapıldı normalde kabahatlar kanunundan işlem görülmesi gerekiyodu fakat seçim kanununa muhalefetten işlem görüyoruz mahkeme olması yüksek
arkadaşlar biraz daha beni aydınlatıcak yok mu dün avukatı aradım 100 tl para cezası + 6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezası alma durumumuz varmış.. hapis cezası paraya çevrilebilir, tecil ettirilebilir ve sabıka kaydım olmadığından dolayı 3 veya 5 yıl denetim gibi bişey olabilirmiş ama yada küçük bi hapis cezası olabilirmiş ama ben tedirginim :/