Eğitim Atamasının Hukuki Boyutları
Merhabalar. Ben Polis Memuru olarak görev yapmaktayım. Benim öğrenmek istediğim konu benim ilköğretim 8.sınıf öğrencisi olan bir çocuğum var .Oda muhtemelen Bu yılki SBS sınavı sonucunda en kötü ihtimalle Anadolu Lisesinde öğrenim hakkı kazanacaktır. Bende bu sebeple Atama talebinde bulunacam. Ancak zaman zaman bu atamalara "Sen atama talebi bulunduğun bu ilde daha önce çalıştın" veya "Şu an görev yaptığın ilde veya ilçedeki görev süren dolmadı" gibi mazeretler ile olumsuz yanıtlar verilmekte Emniyet Teşkilatı Atama Yönetmeliğinin 40 maddesinde bu konu ele alınmakta ancak bu konu zaman zaman farklı yorumlanmakta.
Benim öğrenmek istediğim Hukuki anlamda "Benim olası atama talebimin iptali durumunda ne yapmam gerekir.
Cevap: Eğitim Atamasının Hukuki Boyutları
Naklen atanma talebinizin hukuka aykırı olarak reddedildiğini düşünürseniz, idari işlemin iptali için hukuki delillerinizle beraber idari yargıya müracaatta bulunmanız gerekmektedir.
bana yardımcı olacak kişiler arıyorum.yardım lütfen.daha aydınlatıcı bilgi talep eder saygılar sunarım.
bu konuyu açalı epey bir süre oldu ama kimse cevap yazmıyor,yardımcı olacak kimse yokmu sevabına,değerli site sakinleri yardımlarınızı bekliyorum.