Emanet aracın hasarını karşılamamak
merhaba benim bu sitenin ciddiyetine güvenilirliğine ve dayanarak sizlerin görüşünden faydalanmak istediğim bir konu var arkadaşlarım aracımı benden emanet alarak kaza yaptılar hepsi şükür ufak tefek yaralanmalarla atlattılar ama araç pert oldu yani hurda oldu ve aracımın masraflarını ödemiyorlar kaza yeri tutanağı falan var aracımda kasko yok ve sigorta var ama tek taraflı kaza olduğu için bir sonuç yok hukuki olarak nasıl bir yol izlemem gerekir şimdiden teşekkürler
Cevap: Emanet aracın hasarını karşılamamak
bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum trabzondan sevgiler
Kasko olmadığına ve tek taraflı kaza olduğuna göre sigortadan bir şey alabilmeniz mümkün değil. Bu durumda kazaya neden olan kişi(ler) den hasar bedelini istemek hakkınız. Ödemezlerse yaklaşık 7000TL ye kadar sulh hukuk, bunun üzeri için asliye hukuk mahkemesinde alacak davası açmanız gerekmektedir. Geçmiş olsun.
teşekkür ederim hasar bedelini istedim durumumuz yok dediler hukuki haklarımıda tam bilmiyorum
Ben de aracımı emanet verdim adam kaza yaptı masrafını ödemiyor .Sayın Arzuhalci Üstad Bu konuyu biraz Daha Açabilirmisiniz.Davanın Sonucu Ne Olur Sizce...
burada yaralanma boyutu orta derece olsa mesela emenet alan kişi 2 kişi olsada içlerinden biri 2 ay rapor olsa araç sahibinin kusursuz sorumluluğu olurmu