Belediyenin cevap vermemesi
Belediyeye uygulamasına devam ettiği büyük bir proje ile ilgili 6-7 ay önce 4-5 tane dilekçe verdim.
Bir tanesine tüm sacma sapan cevap verildi.
Cevaplayan belediyenin bir ilginç çalışanı da bize bir daha soru sormayın cevap vermeyiz dedi.
Başvurularıma bilgi edinme kanunu kapsamında zamanında cevap vermeyen
kendini vatandastan ustun goren artislik yapan saygısız kaba belediye çalışanı nereye şikayet edilir?
İyi gunler
Cevap: ___Belediyenin cevap vermemesi
Bahsettiğiniz ilginç çalışan size söz ile öyle demiş olsa bile bunu ispatlayamazsınız zaten. Bu yüzden belediyeye şikayet etmeniz daha uygun gibi göründü bana.
Ayrıca size öyle demiş olması öyle yapabileceğini göstermez. Bilgi edinme dilekçesine cevap vermemek o kadar kolay değil.
Ben de bir belediye görevlisini bilgi edinme başvurusu ile şikayet etmiştim. Eleman, x konusunda yatırmak istediğimiz parayı kafasına göre y konusunda yatırarak makbuz kesmiş ve beni anormal sinirlendirmişti. O sinirle nasıl bir başvuru dilekçesi yazdığımı hatırlamıyorum ama gelen cevap şu:
Alıntı:
Sayın Şenol EKER
1- Veznedarlarımızın mükelleflerimizin nakit akışlarına müdahale etmek gibi bir yetkisi yoktur. Ancak mükelleflerimize cezalar konusunda aydınlatmak için görüş ve tavsiyelerini belirtirler.
2-Veznedarların mükellefin ödemek istediği borcu değil de kendi uygun gördüğü başka bir borcu tahsil etmek gibi bir görevi ve yetkisi asla yoktur ve şu ana kadar böyle bir eylemde bulunmamışlardır.
3-Ödemelerinizi düzene sokmak için ilgili makbuz ile beraber mayıs 2011 ayı bitmeden belediyemiz Gelir Müdürlüğü veznesine gelmeniz ve başvurmanız yeterli olacaktır.
Gereğini bilgilerinize rica ederim.
Cevap: ___Belediyenin cevap vermemesi
Yanımda arkadaslarım vardı, onlarda bu herif ne sacmalıyor dedi
birilerin torpiliye işe alınmış kamu görevi verimiş kendini vatandas üstün gören tiplerden nefret ediyorum
mesaisinin cogunu facebookta internette sigara molasında geçiren bu iğrenç kişiler birde vergilerimizle çok hak ediyormuş gibi bir de maaş alıyor
şikayet etsem ne olur etmesem ne olur,
kimi kime şikayet edicez
Allah'ın bulsun