üniversitede intibak sınıfında kopyadan yakalnamak
İyi günler.Dikeygeçiş sınavı ile bir üniversiteye yerleştirildim.İntibak yılı ikinci dönemi final sınavında kopyadan yakalandım.Hocayla görüştüğümde bana işlem yapılacağını söyledi.Benim sorum şu olacak.Bu olaydan önce okulu bırakmayı ve tekrar sınava girip dikeygeçişle başka bir üniversiteye gitmeyi düşünüyordum.Herhangi bir uzaklaştırma cezası alırsam bu durum sınava girmeme yada kazandığım üniversiteye kayıt yaptırmama engel olur mu?Diğer sorum ise şu. Ceza almam durumunda bu cezayı bulunduğum okulda mı yoksa kazandığım okulda mı çekerim? Ayrıca ceza bildirimi adresime en geç ne zaman gönderilir?
Cevap: üniversitede intibak sınıfında kopyadan yakalnamak
Bu soruların cevaplanabilmesi için mevcut üniversiteniz ile dikey geçiş düşündüğünüz üniversitenin adlarının bilinmesi gerekmektedir.
cumhuriyet üniversitesinde okumaktayım.fırat üniversitesi veya niğde üniversitesine geçiş yapmayı düşünüyorum
Yükseköğretimden çıkarma cezası almadıktan sonra çok bir sorun yaratmaz.
Uzaklaştırma cezası almanız sizin dikey geçiş sınavına girmenize ya da başka bir üniversiteye kayıt yaptırmanıza(yatay geçiş hariç) engel olamaz.
Ceza almanız durumunda da hangi yükseköğretim kurulunda disiplin suçu işlediyseniz orada ceza işlenir. Büyük bir olay olsaydı disiplin soruşturması sırasında başka bir yere gitseydiniz o zaman belki soruşturma dosyası gittiğiniz yere gönderilebilirdi(o da net değil) ama bir kopya için (eğer daha önceden bir suçunuz yoksa) alacağınız en fazla ceza 1 ay uzaklaştırmadır genelde.