Kaçırma teşebbüsü, hakaret, hırsızlık, bilişim suçları, tazminat davası
2008 yılında çalıştığım firma sahibi(aynı zamanda babamın ortağı)nın sözü üzerine firmada müdür ve çalışan olan 3 kişi tarafından kaçırılmaya çalışıldım, araçta imzalamam gereken kağıtlar olduğunu belirterek beni kandırıp araca bindirmeye çalıştılar ama olayı son anda farketmem sayesinde etraftaki kişilerin yardımıyla kurtuldum tabikide yardım gelene kadar epey bir darp ve hakarete mağruz kaldım sonrasında gerekli raporları alıp savcılığa suç duyurusunda bulundum dava açıldı 3-4 duruşmaya girdim baktım ki uzadıkça uzuyor sonrasında ki hiçbir duruşmaya gitmedim öğrendiğim kadarıyla karşı taraftanda avutkatları dahil kimse gitmemiş sormak istediklerim ise...
1- azmettiren firma sahibi ve kaçırmaya çalışan 3 kişi bu durumda duruşmalara gitmediğimde düşünülürse ne gibi bir ceza alırlar...
2- davanın sonucuna göre bu kişilere tazminat davası açmayı düşünüyorum çünkü bir kaç ay boyunca ciddi ciddi dışarıya çıkmaya korktum, tazminat davasını tek tek kişilere mi açmalıyım yoksa toplu şekilde mi açmalıyım, ayrıca firmanın yıllık geliri 1milyon tl civarında ancak vergi kaçırıyorlar ve firma sahibinin aylık geliri 4bin tl civarında gözüküyor, tahminen ne kadar bir tazminat istemeliyim ya da mahkeme ne kadar bir tazminatı uygun görür
ayrıca ek olarak firma sahibi ben bu davayı açtıktan sonra kendisi beni korkutmak için bana sanki firmadan bir bilgisayar çalmışım ve firmaya ait web sitesini yayından kaldırmışım kayıtlı mailleri silmişim gibi yalan ifadelerle şikayette bulunmuştu bilişim şubeye verdiğim ifadede bunların yalan olduğunu sebepleriyle belirtmiştim ancak yinede duruşma tarihi belirlenmiş olurda en kötü ihtimalle açtıkları bu davayı kaybedersem ne gibi bir ceza alırım, ya da haksız suçlamarından ve iftiralarından dolayı ek bir tazminat davası açma hakkım var mı?
Cevap: Kaçırma teşebbüsü, hakaret, hırsızlık, bilişim suçları, tazminat davası
konu hakkında fikir verebilecek kimse yok mu acaba?