İdari Soruşturmada Tanık iken Sanık Konumuna Düşürülme
Selamlar arkadaşlar.Arkadaşlar ben bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışmaktayım.Kurum bir arkadaşı suç işledi diye savcılığa şikayette bulunmuş.Soruşturma izni için dosya kaymakamlığa gönderilmiş.Asıl şüpheli olarak gösterilen kişinin ifadesi alındı.Bu ara bende tanık olarak ifade verdim.Asıl şüpheli görünen kişi hakkında soruşturmaya yer olmadığına dair karar verilirken ,olaylardan hiç bir haber ve bilgim olmamasına rağmen benim hakkımda soruşturmaya izin verilmiştir.Ben bu konuyu hala anlamış değilim.Asıl şüpheli hakkında soruşturma izni istenirken benim hiç bir şeyden haberim olmadığı halde şahsımın yargılanmasına izin verilmesi hukiki midir?Kararı Bölge idareye götürerek itirazda bulunacağım fakat benim hakkımda düzmece belgelerle komplo kurulmuş ise benim ne yapmam lazım.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım
Cevap: İdari Soruşturmada Tanık iken Sanık Konumuna Düşürülme
Arkadaşlar soruya cevap verecek kimse yok mu?
4483 sayılı Kanun Soruşturma izninin kapsamı
Madde 8 – Soruşturma izni, şikayet, ihbar veya iddia konusu olaylar ile bunlara bağlı olarak ileride soruşturma sırasında ortaya çıkabilecek konuları kapsar.
Soruşturma sırasında izin verilen olay ve konudan tamamen ayrı veya farklı bir suç olarak nitelendirilebilecek bir fiil ortaya çıktığında, yeniden izin alınması zorunludur.
Suçun hukuki niteliğinin değişmesi, yeniden izin alınmasını gerektirmez.
Bölge İdare Mahkemesine itirazda bulununuz. Eğer düzmece belgelerle komplo kuruldu diyorsanız, bunu gerçek bilgi ve belgelerle Mahkemeye ispatlayınız derim.
Sayın çobanoğlu sizlere çok çok teşekkür ederim.Benim kafama takılan konu şudur.Ben tanık olarak ifade veriyorum.Soruşturma izni istenilen kişi ben değilim.Beni şüpheli göstererek soruşturma izni verilebilinirmi?Savcılık kimin hakkında soruşturma izni istiyorsa o kişi hakkında soruşturma yapılmaz mı?Burada olay değilde kişiler farklı olmaktadır.Saygılarımla...
Benim düşünceme göre Savcılık hangi memur veya memurlarla ilgili soruşturma izni talebinde bulunmuşsa, o memur veya memurlarla ilgili soruşturma izni verilmesi veya verilmemesi gerekir. Bunlardan başka bir memurun soruşturulması gerekiyorsa, o vakit Savcının bu kişi ile de ilgili soruşturma talebinde bulunması gerekir. Bunu karara bağlayacak olan mahkemedir.
Sayın çobanoğlu biz bunu Bölge İdare Mahkemesine itirazımızda belirtsek ,mahkeme verilen soruşturma iznini ret edebilirmi?Yada bunu açılacak olan mahkemede mi dile getirmek daha uygun olur.Saygılarla....
Bölge İdare Mahkemesine itiraz dilekçenizde hem bu hususu belirtiniz hem de mahkemeye gerçek bilgi ve belgeleri sununuz derim.