öncelikle başlık uygun mu konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum yanlışsa çok özür dilerim çünkü düşünüp algılayabilecek bir durumda değilim şu an.2 gün önce akşam polisler eve gelip babamı götürdüleri sebep babamın tır için sahte vize yaptırmış olması. dün de tutuklanarak cezaevine götürüldü.bu mahkemenin ilk tebligatı eve geldi,babam gitti ifade verdi sonra o evden taşındık adres değişikliğini bildirmeyi unutmuşuz mahkemenin diğer tebligatları elimize ulaşmadı.evde olmayınca tebligatlar muhtarlığa bırakılıyordu oraya baktık ama orada da tebligat yok.tebligat elimize ulaşmadığından babamın da mahkemeyle ilgili bir bilgisi olmadı ve söylendiğine göre ihmalkar davranmış.eğer önceden bilinse para cezasına çevrilme gibi şeyler mümkünmüş ama şuan karar kesinleşmiş mahkeme bitmiş ve 1 yıl 3 ay 13 gün cezası var. bu da normal cezanın 2/3 üymüş yatması gereken bu kadarmış. şu an dosyası bulunduğumuz ilde değil mahkeme başka bir ildeydi p.tesi dosyası gelecek ve herşey tebligata bağlıymış avukat bir açıklık bulabilirsek iyi olur diyor.babamın şartlı salıverilme,para cezasına çevrilmesi ya da yarı açık cezaevine alınması mümkün mü şu an neler yapılabilir lütfen yardım edin 18 yaşında bir üniversite öğrencisiyim annem çalışmıyor bize maddi olarak yardım edebilecek kimse yok ve çok borcumuz var babamın biran önce serbest kalması lazım lütfen yardım edin.şartlı salıverilmenin ne olduğuyla ilgili de biraz bilgi alabilr miyim araştırdım ama hukuksal terimler olduğundan ve şu an anlayabilecek bir durumda olmadığımdan anlayamadım.şimdiden çok teşekkür ederim.