Cevap: Tazminatsız işten çıkış
İşverenin haklı sebeple fesih yapma ve bu durumda tazminat ödememe durumları işkanununda mevcuttur. tahmininizde haklı olabilirsiniz. eğer 20 kişiye karşı yapılıyorsa gerçek olmadığını düşünüyorsanız tahmininizde haklı olbilirsiniz.
yazmayı unutmuşum, avukata danışmakta fayda var.
Alıntı:
av. merve yalman rumuzlu üyeden alıntı
yazmayı unutmuşum, avukata danışmakta fayda var.
Cevaplayan avukat olduğuna göre; avukata danışmakta ne gibi yarar vardır...?
Tabi bunu detaylı olarak danışacam. En azından şuanda ne şekilde hareket etmem gerekiyor. Karşılaşabileceğim durumlar hakkında önbilgim olsun istemiştim.
Size verilmeye çalışılan uyarı yazısını almamanız, uyarı yazısında belirtilen konuyu kabul ettiğiniz anlamına da gelebilecektir.Almamakta direnmeniz durumunda işveren 2 şahit önünde bunu size okuyarak imzadan kaçındığınızı belirtip uyarısında bulunmuş olur yasal olarak.
Uyarı yazısını imzalamadan önce, belirtilen haksız kazanç iddiasını kabul etmediğinzi konu ile ilgili savunma yazınızda açıklamış olduğunuzu belirterek imzalamanızda bir sakınca bulunmamaktadır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Size verilmeye çalışılan uyarı yazısını almamanız, uyarı yazısında belirtilen konuyu kabul ettiğiniz anlamına da gelebilecektir.Almamakta direnmeniz durumunda işveren 2 şahit önünde bunu size okuyarak imzadan kaçındığınızı belirtip uyarısında bulunmuş olur yasal olarak.
Uyarı yazısını imzalamadan önce, belirtilen haksız kazanç iddiasını kabul etmediğinzi konu ile ilgili savunma yazınızda açıklamış olduğunuzu belirterek imzalamanızda bir sakınca bulunmamaktadır.
peki bu konuyla ilgili tazminatı vermeden iş akdini fesh edebilirler mi ? Şayet böyle bir durum olduğunda mahkemede kazanma şansım ne olur ?
Sayın Ecmeldeniz,anladığım kadarıyla işten kaytarmak veya performans düşüklüğünden bahsediyorsunuz.
Böyle bir tutanak tutulması işten çıkarılacağınız anlamına gelmez.Sizi daha verimli çalışmanız için uyarı niteliğinde olabilir.
Böyle bir durum söz konusuysa amiriniz bunu somut delillerle ispatlamak zorundadır.
Amirinizin size vermeye çalıştığı uyarı yazısını almamanız,belirtilen konuyu kabul ettiğiniz anlamına gelir düşüncesi amiranedir.Şerh koyarak imzalayabilirsiniz ayrı bir olay.
Durumunuzdan tazminatsız işten çıkarılacak bir husus yok gibi gözüküyor.Ama buna biz iş ortamınızı tam bilemediğimiz için kesin cevap veremeyiz.
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Ecmeldeniz,anladığım kadarıyla işten kaytarmak veya performans düşüklüğünden bahsediyorsunuz.
Böyle bir tutanak tutulması işten çıkarılacağınız anlamına gelmez.Sizi daha verimli çalışmanız için uyarı niteliğinde olabilir.
Böyle bir durum söz konusuysa amiriniz bunu somut delillerle ispatlamak zorundadır.
Amirinizin size vermeye çalıştığı uyarı yazısını almamanız,belirtilen konuyu kabul ettiğiniz anlamına gelir düşüncesi amiranedir.Şerh koyarak imzalayabilirsiniz ayrı bir olay.
Durumunuzdan tazminatsız işten çıkarılacak bir husus yok gibi gözüküyor.Ama buna biz iş ortamınızı tam bilemediğimiz için kesin cevap veremeyiz.
Öncelikle cvp verdiğiiz için teşekkür ederim. Bahsetmiş olduğum performans düşüklüğü değil. Sistem üzerinden, çalışma saatim içerisinde çalışıyormuş gibi yapıp aslında çalışmamak. İşveren bunu hırsızlıkla aynı kefeye koymakta. Bu şekilde bir söylemde bulunmaktadır. Böyle bir şey mümkün müdür ?
Tam anlamadım; Biraz netleştirelim:
Siz örneğin günde 5 saat çalışıyorsunuz ama sistem (sanırım bilgisayar sistemi ya da PDKS sistemi) üzerinde, sisteme müdahale ederek kendinizi 5 değil; atıyorum 6 saat çalışmış gibi gösteriyorsunuz.
Doğru mu anladım burayı? Değilse nasıl olduğunu daha açık anlatır mısınız?