Boşanma Davası ve Mal Paylaşımı zorunlu anlaşma
Merhabalar.
12-05-2010 Tarihinde evlendim bu tarihden başlayarak şiddetli geçimsizliğimiz devam ediyor kendisinden ayrılmak istediğimi söyledim 1 ay önce ama razı olmadı ve sorunlarımızı düzeltme yolundada hiç bir adım atmadı bu bir aylık süreçte ayrı kalmayı ve sakinleşmeyi önermeme rağmen gene çözüm bulamadım ailesi ile görüşmelerimde sonuç vermedi benim ailesini aramam için ailesine talimat verip telefonlarıma bakmadılar bu bir aylık süre zarfında 3 kez intihara kalkıştı intihar etme sebebi ise benden ayrılmamakdı ama sorunlarımızın çözümü olmayacaktı buna istinaden en son gene intihar edeceğini söyleyip evden çıktı telefonunuda evde bıraktı bunun üstüne polise haber verdim kendisini aramak için polis ailesine ulaştı ve kendisin bulduk ama gene ailesine gitmedi netice itibariyle evliliğimiz temelinden sarsıldı.
En son 16 mayıs pazartesi günü ailesinide alarak evime eşyalarını almaya geldi ve elbiselerini aldı evden çıkarkenden evin önünde duran arabamın hertarafnı çizmişler (kamera kayıtları mevcut) aracımda 2.000 tl lik hasar mevcut.
Evlenmeden önce kendi aldığım kiptaşdan daha 7 yıl ödemesi bulunan bir adet evim var ayrıca evlenmeden 6 yıl önce gene aldığım bir adet arabam var.
Şimdi sorularım.
1. Bugün beni arayarak eyer anlaşmalı boşanmamızı istiyorsan 3200 Tl değerindeki buz Lcd TV, 2.500 tl değerindeki bozdolabı ayrıca 1.000 tl değerindeki çamaşır makinasını istedi.
ve çeyizini komple istedi bir tek mobilya ve bulaşık makinasını bana bırakıyor.
Evlendiğimizden beri kendisine çalışıyor bende çalışıyorum 5 aylık maaşını taksitleri ödememiz için bana verdi 1500 tl maaş alıyor ben de aylık 2500 tl maaş alıyorum yukarıda saydığım eşyaların kasım ayına kadar taksitlerini ödeyeceğim aylık 2700 tl civarı bunu ödemek için arabamı satmak zorunda kaldım.
Ama bu kadar çirkeflik yapmasına rağmen isteklerde bulanması can sıkıcı bunları vermek istemezsem ne olur yada ne yapmam gerekir eşya almaya eve 5 kişi geldiler onların istemediği birsey söylersem darp edilme olasılığım vardı sonuçta çıkarken arabanın her tarafını çizmişlerdi.
Kendisi bu eşyaları vermezsem sorun çıkaracağını süründüreceğini söyledi eyer verirsem anlaşmalı bir şekilde mahkemeye gidip boşanma davası açabileceğimizi söyledi.
Ne tür bi yol izlemeliyim?
Cevap: Boşanma Davası ve Mal Paylaşımı zorunlu anlaşma
merhaba bosanma sirasindaki mal paylasiminda resmi nikah tarihinden itibaren kendi uzerinize kayitli olmus ya da siz almis olsaniz bile esler arasinda esit paylasim yapilir sizi surundurecegini telefon gorusmesinde vs. soylerse kayit altina alin mahkemede kanit halinde sunarsiniz arabanizin esinizin yakinlari tarafindan cizilen kayiti mahkemeye sunmayi unutmayin bundan sonra esiniz tarafindan ugradiginiz tehdit hakaret gibi seyleri hukuki olarak kanita dokerseniz durusma sizin lehinize sonuclanir iyi gunler
Şu ana kadar kayit etmedim bundan sonra edeceğim.
Eşit dağıtılacak malların hala taksitlerini ödüyorum kasım ayına kadar sürecek.
Resmi nikah tarihinden itibaren kendi üzerinize kayıtlı malları paylaşarsınız dedeğniz yani evlenmeden önce edendiğim mallardan ( Ev ve Araba ) bunlardan hak talep edemezmi demek istediniz ?
evlenmeden once size ait olan ev, araba gibi mallarda hak iddia edemez fakat evlenmeden once size ait olup da ev, araba gibi evliliginiz sure icerisinde tadilat yenileme gibi degisiklik yaptiysaniz karsi taraf hak iddia etme hakkina sahiptir iyi gunler
Kişisel mal ve edinilmiş mal tanımlarına bakmanızda yarar var. Teslim edeceğiniz malları şahit huzurunda listesini tam ve mükemmel olarak teslim aldığına dair bir belge imzalatarak vermekte fayda var. Kendine ait çeyizleri geri alacaktır. Ortak aldığınız(evlilikten sonra malların yarısı da eşinizin olacaktır.)
verilen cevaplar sizi tatmin etmistir umarim en kisa zamanda kendinize bir avukat tayin etmeniz dilegiyle .d iyi gunler
Evet azda olsa tatmin oldum ama sizinde dediğiniz gibi bir avukat tayin etmem şart oldu. Tanıdığım bir avukat yok önere bileceğiniz biri olursa sevinirim İstanbul avrupa yakası ( Beylikdüzü olursa sevinirim)
bir kisiyi tavsiye edersem diger arkadaslarima haksizlik olur meslektaslar arasinda ayrim yapmak dogru olmaz secimi siz yapmalisiniz hemen hemen her avukat davanizda lehinize bir sonuc alinmasi icin elinden geleni yapacaktir iciniz rahat olsun iyi gunler
Alıntı:
Salvation23 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
12-05-2010 Tarihinde evlendim bu tarihden başlayarak şiddetli geçimsizliğimiz devam ediyor kendisinden ayrılmak istediğimi söyledim 1 ay önce ama razı olmadı ve sorunlarımızı düzeltme yolundada hiç bir adım atmadı bu bir aylık süreçte ayrı kalmayı ve sakinleşmeyi önermeme rağmen gene çözüm bulamadım ailesi ile görüşmelerimde sonuç vermedi benim ailesini aramam için ailesine talimat verip telefonlarıma bakmadılar bu bir aylık süre zarfında 3 kez intihara kalkıştı intihar etme sebebi ise benden ayrılmamakdı ama sorunlarımızın çözümü olmayacaktı buna istinaden en son gene intihar edeceğini söyleyip evden çıktı telefonunuda evde bıraktı bunun üstüne polise haber verdim kendisini aramak için polis ailesine ulaştı ve kendisin bulduk ama gene ailesine gitmedi netice itibariyle evliliğimiz temelinden sarsıldı.
En son 16 mayıs pazartesi günü ailesinide alarak evime eşyalarını almaya geldi ve elbiselerini aldı evden çıkarkenden evin önünde duran arabamın hertarafnı çizmişler (kamera kayıtları mevcut) aracımda 2.000 tl lik hasar mevcut.
Evlenmeden önce kendi aldığım kiptaşdan daha 7 yıl ödemesi bulunan bir adet evim var ayrıca evlenmeden 6 yıl önce gene aldığım bir adet arabam var.
Şimdi sorularım.
1. Bugün beni arayarak eyer anlaşmalı boşanmamızı istiyorsan 3200 Tl değerindeki buz Lcd TV, 2.500 tl değerindeki bozdolabı ayrıca 1.000 tl değerindeki çamaşır makinasını istedi.
ve çeyizini komple istedi bir tek mobilya ve bulaşık makinasını bana bırakıyor.
Evlendiğimizden beri kendisine çalışıyor bende çalışıyorum 5 aylık maaşını taksitleri ödememiz için bana verdi 1500 tl maaş alıyor ben de aylık 2500 tl maaş alıyorum yukarıda saydığım eşyaların kasım ayına kadar taksitlerini ödeyeceğim aylık 2700 tl civarı bunu ödemek için arabamı satmak zorunda kaldım.
Ama bu kadar çirkeflik yapmasına rağmen isteklerde bulanması can sıkıcı bunları vermek istemezsem ne olur yada ne yapmam gerekir eşya almaya eve 5 kişi geldiler onların istemediği birsey söylersem darp edilme olasılığım vardı sonuçta çıkarken arabanın her tarafını çizmişlerdi.
Kendisi bu eşyaları vermezsem sorun çıkaracağını süründüreceğini söyledi eyer verirsem anlaşmalı bir şekilde mahkemeye gidip boşanma davası açabileceğimizi söyledi.
Ne tür bi yol izlemeliyim?
Arabanıza zarar verenler hakkında savcılığa SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUNUZ MU?