Danıştaya temyiz ve Disiplin cezasında süreler
Herkese Selam. Ben,idari mahkemede davayı kazandım.Bu kazanmış olduğum davayı kurum danıştaya temyiz etmiş.Kendine göre gerekceler bulmuşlar.Kurumun temyiz dilekçesi bana tebliğ edildi fakat dilekçede danıştayın evrak kayıt numarası yada dosya esas numarası verilmemiş.Ben danıştaya nasıl savunma yapabilirim?Daha sonraki aşamalarda mı savunma yapmam gerekir.Bunun usulü nasıldır?Bir diğer sorum da disiplin suçu işleyen bir memurdan savunma alındıktan sonra kaç gün içinde ceza verilmelidir?Şahsımdan savunma alınalı 45 gün gibi bir zaman geçmesine rağmen her hangi bir işlem yapılmıdı.Bundan sonra ki zamanlarda her hangi bir işlem yapılır mı.Yani belirli bir süre geçtikten sonra ceza verilebilirmi?Saygılar sunar işlerinizde başarılar dilerim
Cevap: Danıştaya temyiz ve Disiplin cezasında süreler
Temyiz dilekçesine cevap ve olursa cevaba cevap işlemleri İdare Mahkemesince tamamlanır ve sonra Danıştay'a gönderilir. Bu aşamada temyiz dilekçesinde Danıştay evrak kayıt numarası veya dosya esas numarası olmaz. Temyiz dosyası Danıştay'a ulaştıktan sonra esas numarası verilir. İdarenin temyiz dilekçesinde cevap verilmesi gereken hususlar varsa, cevap dilekçenizi yazar ve İdare Mahkemesine verirsiniz. Eğer cevap verilmesi gereken herhangi bir iddia yoksa savunmanıza gerek yoktur. Eğer Danıştay'a ilave bilgi veya belge sunmanız gerekirse, ek bir dilekçe ile ek bilgi veya belgeler sunabilirsiniz. Disiplin konusuyla ilgili olarak, disiplin soruşturması tamamlanmamıştır.
Çok teşekkür ederim sağolun...
benzeri bir olayda ben yaşadım ama idarenın temyiz ettiğine dair bana herhangi birşey gelmeden danıştay yürütmeyi durdurma kararı geldi. İtiraz ettim onunda sonucu gelmeden esas karar geldi.
işi bilen hukukçulara sordum ,olmaz öyle şey dediler ama oldu. Burası T.C olurmuş meğer böyle vakalar. ;)