Cevap: Mesafeli satış hakkında
Bankanın işleminde bir hata yok. Henüz para kredi kartı hesabınızdan çıkmamış ancak hemen bankayı bu konuda ikaz edin. Cayma hakkını kullandığınızı bankaya da bildirin.
İki ay kullanın diyerek size 7 günlük cayma sürenizi geçirtmek istediklerinin bilincindesiniz sanırım. Dikkat edin 7 işgünü değil 7 günlük cayma hakkı süreniz var.
Ürün elinize geçmese bile doğrudan firma adresine İADELİ TAAHÜTLÜ bir mektupla cayma hakkınızı kullandığınızı İHTAR EDİNİZ.
Ürün elinize geçer geçmez karşı taraf ödemeli kargo ile ürünü iade ediniz. Hatta daha da iyisi teslim almayınız firmaya geri dönsün.
Elektrik tasarruf cihazları PARA TUZAĞIDIRLAR, hiç bir işe yaramazlar.
Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle.
Para bankadan çıktı, hatta ürün de 18 MAYIS tarihi ile elime ulaştı.
Peki burada önemli olan süre içerisinde bu ihtarı yapmış olmam mı ? Mesela ben süre içinde bu hakkımı kullanmak istediğimi bildirdim ama şirket kabul etmedi?
Ve telefon konuşmasındaki sözlü bildirim kabul ediliyor mu? Çünkü özellikle konuşmaların kaydedilip kaydedilmediğini sordum ve kaydedildiğini söylediler. Ben bugün, 7 gün içersinde cayma hakkım olduğunu, bunu kullanmak istediğimi fakat kendilerinin bunu kullanmama engel olduklarını belirttim. Ve iade almazlarsa savcılığa başvuracağımı da belirttim. Telefon kayıtlarındaki sözlü talep bu hakkımı tebliğ ettiğim manasına gelebilir mi?
oncelikle gecmis olsun.. Birincisi bankanin bunda bir kabahati yok.. Ancak bankaya bir dilekce yazip durumu ozetle anlatin, en azindan boyle uckagitci firmalara pos makinasi vermesinler.. Kartinizin sifresini zaten kimseye soylemeyin. Onlara verdiginiz kart numarasi ve kartin arkasindaki 3 haneli rakam tahsilat icin yeterli. mail order sistemiyle paranizi tahsil edebilirler... Oncelikle bu firmaya kesinlikle guvenmeyin.. ve 7 gunluk sureyide gecirmeyin.. yarin hemen notere gidin ve urunu satin almaktan caydiginizi, paranizi iade etmelerini yoksa mahkemeye vereceginizi belirten bir ihtarname gonderin... ( gerci biraz pahali olur ama en azindan firmaya kalmaz paraniz). Cunku bu ihtarnameden sonra yine iade etmezse faiziyle birlikte geri alabilirsiniz paranizi... vakit kaybetmeyin..
Alıntı:
bozancelik rumuzlu üyeden alıntı
Telefon kayıtlarındaki sözlü talep bu hakkımı tebliğ ettiğim manasına gelebilir mi?
Telefon görüşmelerini siz mi kaydettiniz?
Onlar kaydetti ise, "bizde kayıt yok" diyerek inkar edebilirler.
Bende internet üzerinden kredi kartım ile 3d şifre ile alışveriş yaptım..kvk teknoloji ve mobiltel iletişim adı altında bu firmalardan kredi kartım ile harcama yaptım ürünleri satın aldıktan sonra iptal edin vazgeçtim caydım dedim fakat hiç ilgilenmiyorlar telefonları kapıyorlar hiç bi şekilde ulaşamıyorum mal ve hizmetide göndermiyorlar 5 gün oldu acaba ne yapmalıyım bu kredi kartımdan çekilen paraları kurtarabilirmiyim.
Maalesef bende aynı şekilde kandırıldım sanırım. Benim için 7 gün geçti. Bana da taksit yapılacağı söylenmiş ve bir sonraki ay taksitin başlayacağı söylenmişti. Ama bana gelen fatura ve slipte direk çekim yapıldığını gördüm. Firmayı aradım ama bana tamam paranızı iade ediyoruz diyerek oyalama yapıyorlar. Ürünün yanında gönderdiğimiz sözleşmeyi imzalayıp biza gönderin 5 sonra paranız iade edilecektir denilmekte, ben şunu sormak istiyorum. Yanında gönderilen sözleşmeyi imzalamadım, bana söylenen şartlarada uyulmamış ve yalan söylenmiştir. Bu durumda herhangi bir hakkımız yokmudur. Teşekkür ederim.