-
Senet Tahsilatı
Merhaba. Ben bundan yaklaşık 1 yıl önce kadar birisine yüklü miktarda para vermiştim ve karşılığında senet hatırlamıştık. Şimdi bu kişi borcunu ödemiyor.
1 - Seneti nasıl işleme koyabilirim ?
2 - Bu kişinin üstüne yada yakınına ait hiçbir daire araba vb. bişey yok ve bildigim kadarıyla parasıda yok.
3 - Senet kırdırmak diye birşey duydum. Bankalar bellirli bir yüzde ile senet tahsilatı yapabiliyormuş. Tam olarak nasıl oluyor ? Nasıl yapıyorlar ?
Bende paraya sıkıştım. En kısa sürede nasıl alabilirm paramı ?
Bu konuda bilgiledirirseniz çok iyi olur.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Not: Senet 200 bin tl den fazla.
-
Cevap: Senet Tahsilatı
yardım edebilecek kimse yok mu ?
-
200 bin Tl den fazla miktarlı senedi, Faturası ve Teminatı olmadan hiç kimseye kırdıramazsınız :) Bir Av.yardımıyla işleme koymanızı tavsiye ederim (Bu miktar senedin epeyce bir işlem maliyeti olacaktır haliyle.)
-
cevap için teşekkürler. hiç bir banka yapamaz mı ? bir de avukat masrafları falan tahmini ne kadar tutar ?
-
Banka olayini unutun daha iyi.. hicbir banka yapmaz bunu.. Cek karsiligi kredi limiti olabiliyor ancak su donemde senet karsiligi kredi imkansiz.. Hemen noterden senedi protesto ettirin. Senet uzerinde vade tarihi ve duzenleme tarihi olmasi gerekir. Borclunun uzerinde bisey olmasa bile en azindan takibe gecerek paranizin pesine dusersiniz.. Bu sekilde hic bir ise yaramayacak...
-
Senedin zaten bir anlam ve manası kalmamış durumda adamın parası yoksa.Çöpe at gitsin