Özel evrakta sahtecilik ve tehtit
merabalar
biraz karışık bir sorum olacak 12 sene önce babaannemin adına kayıtlı arasa üzerine babamla birlikte iskansız dublex ev yaptık ve burada ikamet etmekteyiz zaman içinde annem ve babam kavga ettikleri için evi ikiye böldü ayrı yaşamaya başladık 7 senedir babamla konuşmuyor ve görüşmüyoruz annemin kardeşimin ve benim geçiminde katkısı olmuyor ve elektrik su gibi giderler babamın adına ama bir olduğundan benim tarafımdan kredi kartı ile ödeniyor. Yüksek gelen faturalara bütçem dayanmadığı için şubat 2011 de tesisatları ayırdım ve sedaş'tan yeni abonelik almak için başvuruda bulundum onlarda ya arsa sahibinin gelmesi gerekli yada kira kontrat gerekli dediler. Bunun üzerine kardeşimi kiracı göstererek ocak 2011 de ölen babaannemin imzasını taklit edip aralık 2010 göre tek nüshalı bir kira sözleşmesi düzenleyerek kardeşimin adına sedaş'tan abonelik aldım. Şimdi babamın şikayeti üzerine benim ve kardeşim hakkımda soruşturma açıldı. Bir avukatla görüştüm ve bir şey olmayacağını sonuçta bir menfaat yada dolandırıcılık olmadığını aksine para ödemek için sahtecilik yaptığımı davanın sürekli ertelenip sonunda takipsizlik verileceğine söyledi ama daha sonra polis ve avukat olmayan kişilere sorduğumda ve nette biraz araştırma yaptığımda kafam karıştı.Kanunda 1-3 yıl hapis cezası verilir ibaresi varmış bu para cezasına çevriliyormuş ama benim daha önceden darp sucundan 3 ay (1500 tl) ye çevrilmiş adli para cezam vardı şimdi tekrar ceza alırsam para cezasına çevrilir mi... Ve konturatı düzenleyen imza atan kardeşim ama talimatı veren benim o da ceza alırmı... ayrıca onu tehdit ettiğimi ileri sürmüş ama ben böle birşey yapmadım bunu ispatlamakla hükümlü mü?
Cevap: Özel evrakta sahtecilik ve tehtit
bir fikri olan yokmu acaba
Hiçbişey olmaz kardeşim kafanı takma millet stopajı düşük göstermek için hergün bi tane sahte kontrat hazırlıyor :) ciddiyim rahat ol
inş. dediğiniz gibi olur . Bügün tebligat geldi tehtit suçlamasında kavuşturmaya yer olmadıgına karar verilmiş ama özel evrakta sahdecilik ve dolandırıcılık suçundan iddianame gelmiş bakalım hakkımızda hayırlısı.