Tazminatımı alabilir miyim?
Değerli arkadaşlar merhaba, bir sorum olacaktı;
Eşim memur olarak başka bir şehire ilk kez memur olarak atandı ve bir sözleşme imzalattılar, sözleşmede 2 sene tayin isteyemeyeceği yazıyor. Ben özel sektörde bir firmada beyaz yakalı olarak 7,5 senedir çalışmaktayım, eşimin yanına gidebilmek için zorunlu olarak kendi isteğimle istifa edeceğim, bu durumda tazminat hakkım olabilir mi? yoksa kendi isteğimle olduğu için hiç tazminat alamaz mıyım?
Teşekkürler...
Cevap: Tazminatımı alabilir miyim?
Belirttiğiniz sebep ne yazık ki hala , kıdem tazminatına hak kazandıran bir sebep olarak kabul görmemektedir.
Haklı sebeplerle işten ayrılmak zorunda kaldığınızı ispat edebilirseniz mahkemede alabilirsiniz .
iki farklı cevap gelmiş, hangisi doğru acaba?
Eşinizin bir başka şehre nakli , tazminata hak kazandıran haklı sebepler arasında sayılmamıştır.
Eşinizin sizin bulunduğunuz yere naklini (İstiyorsa eğer) aldırma imkanının olup olmadığını araştırınız derim. Eşinizin çalıştığı bakanlığın "Memurların Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına ilişkin" yönetmeliğinde; eşi işçi olarak çalışan personelin naklen atanmalarında bu hususun dikkate alınacağına dair bir ibare olabilir. (Örneğin, benim çalıştığım kurumun yönetmeliğinde böyle bir ibare var.)
bir kaç kere bölüm müdürüyle görüştüm vermeyeceklerini söyledi,
patronla da konuşacağım, o da yok vermeyiz derse
galiba mahkemeye vereceğim, tam karar veremedim,
tabi önce bu durumu bir avukata danışacağım